Η οδύσσεια του Λάμπη Ταγματάρχη

Η οδύσσεια του Λάμπη Ταγματάρχη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η... απολογία του στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το ΔΣ της ΕΡΤ. Η Ζωή έκλεψε και πάλι την παράσταση. 

26 Μαΐου 2015
1) Ο Λάμπης Ταγματάρχης λοιπόν ήταν εκείνος που συγκέντρωσε τα πυρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή. Αποκλειστικά. Μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός του. Αρνητική ήταν η εισήγηση της Ραχήλ για τον διορισμό του, όπως και της Ζωής, εννοείται η οποία ψήφισε «παρούσα».
 
2) Τα υπόλοιπα προτεινόμενα μέλη του ΔΣ δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα από τα μέλη της επιτροπής. Ούτε και κάποια αμφισβήτηση (εκτός από την Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου που καταψηφίστηκε από τη Ραχήλ). Τα κόμματα της αντιπολίτευσης φυσικά διατύπωσαν αρνητική γνώμη στο τέλος. 
 
3) Ο Λάμπης Ταγματάρχης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ πλέον, δεν συγκέντρωσε τη συνολική αποδοχή της επιτροπής, την κατά πλειοψηφία τουλάχιστον (7 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 3 «παρών»). 
 
 
4) Ο Διονύσης Τσακνής, πρόεδρος πλέον της ΕΡΤ, γενικά αντιμετωπίστηκε με σεβασμό (9 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 2 «παρών»). Και, όλοι σχεδόν, εκθείασαν το καλλιτεχνικό του έργο. 
 
5) Η συνεδρίαση κράτησε περίπου 10 ώρες. Μαραθώνιος. 
 
6) Ζωή προς Λάμπη: «Δεν με πείσατε και η γνώμη μου για το διορισμό σας είναι γνωστή στον υπουργό και τον πρωθυπουργό, οι οποίοι δεν προσπάθησαν, προς τιμήν τους, να με μεταπείσουν»...
 
7) «Απόλυση εργαζομένου θα συμπέσει χρονικά με την παραίτησή μου» διαβεβαίωσε κάποια στιγμή ο Διονύσης Τσακνής. Ο υπουργός Νίκος Παππάς εξήγησε πως οι μισθοί των εργαζομένων στην ΕΡΤ θα «τρέχουν» από τις 29 Απριλίου, ημέρα που δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για το άνοιγμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. 
 
8) «Σοβαρά τώρα, πιστεύει κανείς πως με αυτό το ξεκίνημα μπορεί να χτιστεί μια σοβαρή δημόσια ραδιοτηλεόραση με καλλίτερη τύχη από της ΝΕΡΙΤ;» αναρωτήθηκε στο Twitter ο καθηγητής Γιώργος Πλειός, το όνομα του οποίου «έπαιξε» για την προεδρία της ΕΡΤ. Τότε που πολλοί ήθελαν τον Γιώργο Αυγερόπουλο για διευθύνοντα σύμβουλο. 
 
 
9) Ο Λάμπης Ταγματάρχης διέψευσε πως έχει οποιαδήποτε πνευματική (νονός, βαφτισιμιά κ.ο.κ.) σχέση με την Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ. Προηγήθηκαν ερωτήσεις (νωρίς) της Ραχήλ Μακρή και της Ζωής Κωνσταντοπούλου (αργά) για το συγκεκριμένο θέμα κι ένα δημοσίευμα από το Κουτί της Πανδώρας του Κώστα Βαξεβάνη που διαψεύστηκε.
 
10) Το Κανάλι της Βουλής πρέπει να μπει στις μετρήσεις της AGB. Επιτέλους. Λίγο ακόμα χθες και θα ξεπερνούσε σε θεαματικότητα και την Ανατροπή με τον Γιάννη Πρετεντέρη (η οποία ούτως ή άλλως βρίσκεται στον πάτο αλλά τέλος πάντων).