Όταν οι ΝΕΡΙΤες διαμαρτύρονται για τη νέα ΕΡΤ

Όταν οι ΝΕΡΙΤες διαμαρτύρονται για τη νέα ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυτό που γίνεται ήδη στην Αγία Παρασκευή, στο ραδιομέγαρο, αλλά και αυτό που θα γίνει, ανάμεσα στους παλιούς και τους καινούργιους, ανάμεσα στους ΝΕΡΙΤ-ες και τους ERTopen-ιτες νομίζουμε πως δεν θα έχει προηγούμενο. 

06 Ιουνίου 2015
Ας ευχηθούμε τουλάχιστον η αντιπαράθεση να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν πιο κόσμια πλαίσια. Πάντως στα ραδιόφωνα της ΕΡΑ ετοιμάζονται σαρωτικές αλλαγές, ιδίως στα μουσικά. Θα σας τα πούμε αναλυτικά την Τετάρτη, μία ημέρα πριν την επίσημη επανέναρξη της ΕΡΤ. Κάποιοι λοιπόν που δούλευαν στη ΝΕΡΙΤ δεν δείχνουν ικανοποιημένοι με την καινούργια μορφή της ΕΡΤ κι εξανίστανται. Ορισμένοι θα τους απαντούσαν «look who's talking» και κάποιοι άλλοι θα έφερναν στο νου τους τον Μένιο Κουτσόγιωργα και το ιστορικό «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε»
 
Γράφει λοιπόν ο Θανάσης Γεωργακόπουλος, υπεύθυνος της ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ: «Η έλλειψη ανεξαρτησίας στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι δεδομένη. Συνήθως η έλλειψη αυτή οδηγεί στην κομματοκρατία κι αυτή με τη σειρά της -το πιθανότερο- φέρνει την αναξιοκρατία. Όλα αυτά γίνονται ακόμα χειρότερα στην τωρινή συγκυρία, καθώς έχουν συνοδευτεί με το μακαρθικό bullying της νέας διοίκησης στην ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Τούτων δοθέντων αυτή τη στιγμή την ΕΡΤ την κυβερνά μια μικρή ομάδα της ert open. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Και έπεται συνέχεια».
 
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ο Γιάννης Λώλος, από τους συντονιστές του Δεύτερου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ: «Σήμερα αποχαιρέτησα συναδέλφους και ακροατές, στην τελευταία μου εκπομπή στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Λόγοι επαγγελματικής και προσωπικής αξιοπρέπειας δεν μου επιτρέπουν να συμμετέχω σε αυτό το κομματικό ''πανηγύρι'' που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην ΕΡΤ. Ο καλφαγιαννισμός έχει ''ποτίσει'' τόσο ανεξίτηλα το ραδιομέγαρο που, όχι μόνο δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης, αλλά απεναντίας το ''προϊόν'' που θα εκπέμπεται από τις επόμενες μέρες στα κρατικά ραδιόφωνα θα απέχει ''έτη φωτός'' από αυτό που πληρώνει ο ακροατής-πολίτης-φορολογούμενος. Μια κομματική κολλεκτίβα_ της ΕΡΤopen _ εχει αναλάβει ολα τα πόστα. Οι Τσακνής/Μαχαιρίτσας -συγγνώμη ταγματάρχης-δεν ξέρουν που πέφτουν τα studio. Πιθανώς το βασικό τους μέλημα είναι πως θα διοργανώσουν τη γιορτή της 11ης Ιουνίου_παρουσία του πρωθυπουργού-στο προαύλιο της ΕΡΤ. Σε μια χώρα ''στο γκρεμό'', με 1.500.000 εκ.άνεργους (+ ένας ακόμα...), κάποιοι ετοιμάζουν φιέστες και ''νταούλια''...  Το δικαίωμα στην εργασία που έχουμε όλοι, κάποιοι το κερδίζουν με την ψήφο τους και την αριστεροσύνη τους και κάποιοι άλλοι με τη δουλειά τους. Ανήκω στους δεύτερους...». 
 
Ο Γιάννης Δημητριάδης από τη μεριά του, από τους συντονιστές του Kosmos FM είναι πιο ήπιος: «Με αυτά και με αυτά, αυτές τις μέρες τελειώνει η "επίσημη" σχέση μου με το ραδιόφωνο του ΚΟΣΜΟΣ, καθώς δεν θα εργάζομαι πλέον στο διοικητικό κομμάτι που στήσαμε με τον Θανάση Γεωργακόπουλο, τον Προκόπη Δούκα και τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο από πέρσι τον Αύγουστο, όταν ο σταθμός ξαναβγήκε στον αέρα μετά το επώδυνο μαύρο στην ΕΡΤ. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου ο ΚΟΣΜΟΣ μπήκε ξανά στην καθημερινή playlist χιλιάδων ακροατών όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα και εύχομαι να παραμείνει για καιρό ακόμη εκεί όπου του αξίζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες, παραγωγούς και ηχολήπτες, με τους οποίους εργαστήκαμε παρέα για να βγαίνει ο ΚΟΣΜΟΣ καλά στον αέρα και το internet σε όλο αυτό το διάστημα. Εύχομαι και ελπίζω οι παραγωγοί να παραμείνουν στο πρόγραμμα μαζί με τους συναδέλφους της ΕΡΤ που επιστρέφουν, μιας και το αξίζουν - για κάποιους η εμπειρία και η προϋπηρεσία ήταν δεδομένες. Όμως για αρκετούς ακόμη ο ΚΟΣΜΟΣ ήταν το εφαλτήριο να ξεδιπλώσουν ταλέντα και ομορφιές emoticon smile και εύχομαι να συνεχίσουν να το κάνουν από τις πολλές πλέον συχνότητες του ΚΟΣΜΟΣ».

Όπως και να έχει πάντως, περνάμε σε νέα εποχή. Από την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιουνίου. Θα μπει ένα τέλος σε αυτή τη διετία της ντροπής για την ΕΡΤ με τις χουντικές αποφάσεις Σαμαρά. Οφείλω βέβαια να σημειώσω πως έγινε καλή δουλειά στα ραδιόφωνα της ΝΕΡΙΤ, ανεξαρτήτως αν... συμφωνώ (ή αν διαφωνώ) με όλους όσοι δούλεψαν στο μόρφωμα. Στα μέτρα των δυνατοτήτων τους δεν τα πήγαν άσχημα. Βέβαια το e-tetRadio ήταν και είναι με την ERTopen, δεν το συζητάμε. 

Post που ανέβηκαν σήμερα πρωί-πρωί στη σελίδα του Kosmos στο facebook:
«Υπέροχοι μαζί. Καλημέρα. Είναι η πρώτη εκπομπή που κάνουμε ξανά μαζί από το ΚΟΣΜΟΣ της Ε.Ρ.Τ. Για μένα είναι ακριβώς δύο χρόνια μετά! Υπάρχει συγκίνηση... Στο στούντιο του ΚΟΣΜΟΣ ως τις 10.00 ο Αντώνης Δημητρίου decks & mic».
«Πάλι μαζί μας μετά από αρκετό καιρό οι beirut με νέο single... από το ΚΟΣΜΟΣ της ΕΡΤ».