Το σινεμά γιορτάζει στην Πάτμο

Το σινεμά γιορτάζει στην Πάτμο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Πάτµου ξεκίνησε ήδη. Για 5η συνεχόμενη χρονιά. Φέτος εστιάζει σε µεµονωµένους ήρωες και παρουσιάζει  πορτραίτα κινηµατογραφικών χαρακτήρων, προβάλλοντας τις δυσκολίες, τα πάθη ή τις κωµικές τους στιγµές. 

24 Ιουλίου 2015
Στo πλαίσιo του Φεστιβάλ θα προβληθούν 51 ταινίες, ντοκιµαντέρ, µυθοπλασίας µεγάλου µήκους καθώς και µικρού µήκους οι οποίες επιλέχθηκαν, ανάµεσα από 2.500 ταινίες, από την επιτροπή του Φεστιβάλ. 
 
Θα πραγµατοποιηθούν 10 σεµινάρια, εργαστήρια και οµιλίες καλλιτεχνών και κινηµατογραφιστών. Επιπλέον, φέτος για δεύτερη χρονιά, το IFFP συνεργάζεται µε τo Sundance Channel δηµιουργώντας µία δίοδο επικοινωνίας µε κινηµατογραφιστές και ταινίες του εξωτερικού με κοινό άξονα τη δημιουργικότητα στις ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές σε όλο τον κόσμο. 
 
Υπάρχει και διαγωνισµός Σεναρίου Μικρού Μήκους για Έλληνες σεναριογράφους. Οι δηµιουργοί των 10 επικρατέστερων σεναρίων θα ταξιδέψουν στην Πάτµο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προβολές, τις οµιλίες καθώς και τα εξειδικευµένα σεµινάρια που έχουν σχεδιαστεί για τον διαγωνισµό και ο νικητής θα δει το σενάριο του να παίρνει ζωή, σε παραγωγή ΟΤΕ ΤV. Τα µέλη της κριτικής επιτροπής είναι σηµαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού κινηµατογράφου όπως ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλµέτης και η παραγωγός Αλεξάνδρα Μπούσιου. Το νικητήριο σενάριο του περσινού διαγωνισµού Luz θα κάνει πρεµιέρα πριν την ανακοίνωση του φετινού νικητή.
 
Από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου, θα προβληθούν 10 ταινίες μεγάλου μήκους, 40 ταινίες μικρού μήκους και 17 ντοκιμαντέρ. Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα.