Μουσικοί ραδιοσταθμοί, όπως χειμερινοί κινηματογράφοι

Μουσικοί ραδιοσταθμοί, όπως χειμερινοί κινηματογράφοι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκτός από ειδήσεις, ο Αύγουστος (παραδοσιακά) δεν έχει και παραγωγούς στα μουσικά ραδιόφωνα. Σκέτα juke box κατάντησαν.

27 Ιουλίου 2015
Σε «αυτόματο πιλότο» μπήκαν ήδη τα περισσότερα μουσικά ραδιόφωνα της Αθήνας (για τα ιδιωτικά μιλάμε, της ΕΡΤ πάλι όχι). Τέλος τα λόγια, μόνο μουσική στον αέρα, μέχρι και το φθινόπωρο. Ούτε χειμερινοί κινηματογράφοι να ήταν που κατεβάζουν ρολά τα καλοκαίρια βγάζοντας ταμπέλα «ραντεβού τον Σεπτέμβρη». Φέτος λοιπόν, όχι μόνο λόγω των θερινών διακοπών αλλά και των οικονομικών προβλημάτων που προέκυψαν από το capital control στις τράπεζες, οι μουσικοί ραδιοσταθμοί έκλεισαν ακόμα νωρίτερα. Ήδη, από  μέσα Ιουλίου ξεκίνησαν περικοπές, προσωρινές ή και μόνιμες σε κάποιες φάσεις. Κανένας σεβασμός προς το κοινό, καμία σοβαρότητα απέναντι στο μέσο που λέγεται ραδιόφωνο
 
Η σαιζόν γενικά δεν κλείνει με καλό τρόπο για τα ραδιόφωνα (όπως και για όλα τα ΜΜΕ). Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με τη μαζική απόσυρση διαφημίσεων από τις μεγάλες εταιρίες, γεγονός που στέρησε σημαντικά έσοδα από τους ραδιοσταθμούς (διαβάστε ΕΔΩ). Ως αποτέλεσμα ήταν οι ιδιοκτήτες να δώσουν υποχρεωτικές άδειες σε μερίδα παραγωγών, ενώ παρατηρήθηκαν και προβλήματα στη μισθοδοσία τους (διαβάστε ΕΔΩ).
 
Όπως και να' χει πάντως, η μπάντα ήδη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο juke box, με τα... προσχήματα να κρατούν όπως είπαμε κυρίως τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ, συν φυσικά τα αθλητικά και τα ενημερωτικά. Όλα αυτά τουλάχιστον για έναν μήνα, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, οπότε και τα ραδιόφωνα θα επιστρέψουν σιγά-σιγά σε κανονική ροή. Μπορεί και όχι «όλα», όμως, ή όχι με όλους. Ανάλογα τις οικονομικές εξελίξεις... Και όχι μόνο.
Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε, το e-tetRadio ακούει ραδιόφωνο και τον Αύγουστο