Τα τραγούδια της εβδομάδας 10 - 17 Αυγούστου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 10 - 17 Αυγούστου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο πιο πολυσύχναστο και φορτωμένο δεκαπενταύγουστο που ζήσαμε ποτέ η μουσική συνεχίζει να είναι το καλύτερο αντίδοτο. Δέκα καινούρια αντίδοτα γι’ αυτή την εβδομάδα με τον Dr Dre να προσφέρει δωρεάν το νέο του τραγούδι με τον Eminem, τους Keith Richards και David Gilmour να μην λένε να το βάλουν κάτω και μια παρέα νέων παιδιών να συνεχίζουν να μας βγάζουν τη γλώσσα.

10 Αυγούστου 2015Τραγούδι της εβδομάδας: Dr Dre – Medicine Man (Ft. Eminem, Candice Pillay & Anderson Paak)
Doctor’s orders, go fuck yourself… Η Candice Pillay προσφέρει ένα από τα ευφυέστερα “fuck” που συμπεριλήφθηκαν ποτέ σε στίχους στο νέο τραγούδι του Dr. Dre με τον «προστατευόμενό» του Eminem σε μία από τις καλύτερες στιγμές του τα τελευταία δέκα χρόνια. Όλα αυτά, από το soundtrack του Compton, της ταινίας που ιστορεί τη δημιουργία των θρυλικών NWA. Το τραγούδι προσφέρεται για δωρεάν download κάνοντας κλικ εδώ ενώ στο youtube θα βρείτε με τον ίδιο τίτλο αποσπάσματα από την μουσική της ταινίας τόσο στον λογαριασμό του ίδιου του Dr Dre όσο και του Eminem.


 
Keith RichardsTrouble
Κι ενώ οι βετεράνοι πια του hip hop εξακολουθούν να συγκινούν οι υπερήλικες του ροκ δείχνουν να τα καταφέρνουν το ίδιο καλά. Ο διανύων την όγδοη δεκαετία της ζωής του, κύριος Keith Richards των Rolling Stones ηχογραφεί νέα δουλειά μακριά από τα φιλαράκια του. Κι αν υπάρχει κάτι που εντυπωσιάζει δεν είναι η ούτως ή άλλως ιδιαίτερη κιθάρα του, αλλά το ότι μπορεί και τραγουδάει με την ίδια ζωντάνια που το έκανε –σπάνια, βεβαίως- και παλιά. Διαψεύδει την επιστήμη ο άνθρωπος…


 
David Gilmour - Rattle That Lock
Ο κατά τρία χρόνια νεότερός του David Gilmour των Pink Floyd επιμένει κι αυτός μα δεν δείχνει να τα καταφέρνει το ίδιο καλά. Αυτό θα έλειπε, άλλωστε, να υπάρξει ανταγωνιστής του Keith Richards. 18 Σεπτέμβρη κυκλοφορεί το προσωπικό του άλμπουμ και το πρώτο δείγμα με το ομότιτλο τραγούδι ακούγεται μάλλον τυπικό και ανιαρό…


 
The Souljazz Orchestra - Shock And Awe
Κι από την μάλλον αποσυρμένη παρέα των παλαιών ρόκερ πάμε να συναντήσουμε μία πολύ πιο ενδιαφέρουσα και έντονα πολιτικοποιημένη παρέα από τον Καναδά. Οι Souljazz Orchestra προσπαθούν να αποτυπώσουν το «σοκ και δέος» στο πεντάγραμμο μέσα  από τα souljazz πνευστά τους και τους αφρικανικούς ρυθμούς τους. Το νέους άλμπουμ Resistance κυκλοφορεί 4 Σεπτέμβρη.


 
Cola - Tongue Trippin'
Αύγουστος, ανέμελος μήνας λένε, και μια παρέα παιδιών από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια προσφέρει ένα από τα πιο διασκεδαστικά ροκ ακούσματα αυτής της εβδομάδας. Ξεσηκωτικοί, με καλή αίσθηση χιούμορ και τα rock ‘n’ roll στερεότυπα να τους κυνηγούν δηλώνοντας ότι αισθάνονται «σαν μαύρα σύννεφα στον γαλανό ουρανό». Αναζητούν τον δρόμο τους στον πολυσύχναστο χώρο της δισκογραφικής βιομηχανίας ρωτώντας ευθέως: What do you like? 'Cause I like some rock and roll. Κι εμείς!
Ας τους συγκρατήσουμε…


 
Rat Boy – Neighbourhood Watch
Κι αν οι Cola γουστάρουν rock ‘n’ roll ο 19χρονος Jordan Cardy ως Rat Boy γουστάρει να τα κάνει όλα άνω-κάτω. Κι έχει ήδη κάνει όνομα με τις εμφανίσεις του που προκαλούν μέχρι και καυγάδες στο ακροατήριό του. Το Neighbourhood Watch είναι ένα EP χορταστικό και άκρως διασκεδαστικό από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό από τα 23 που διαρκεί. Rap, ska και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακούστε το ολόκληρο και δείτε και το βίντεο με το Sign On που το αφιερώνει στον Morrissey!


 


 
Baby Strange – Trouble
Εξίσου συναρπαστική και η παρέα των Baby Strange από την Γλασκώβη με πιο επιθετικές διαθέσεις και τους Clash να συναντούν τους Jesus And Mary Chain. Από τα πιο ενδιαφέροντα και απλά, όπως το rock ‘n’ roll, ακούσματα της χρονιάς.


 
Low – What Part Of Me
Και μιας και μιλάμε για απλότητα, οι Low είναι μάστορες σε αυτό όσο και στο να σκαρώνουν μελωδίες που σε ταξιδεύουν. Το νέο τους τραγούδι είναι μεν ένα τυπικό δείγμα του slowcore, αλλά σε ταξιδεύει και μερικές δεκαετίες πίσω.


 
Toboggan - Save Me (ft. Rowan Spencer)
Slow κι ο καναδός dj Corey Martin σαν ένα Toboggan που κυλάει αργά στο χιόνι, με τα νωχελικά φωνητικά του Rowan Spencer πάνω από ένα ηχητικό χαλί που θυμίζει τους Radiohead των τελευταίων 15 χρόνων.


 
Double Duchess - All Eyes On Me
Αυτοί οι δύο προκλητικοί τύποι από το Σαν Φρανσίσκο, όμως, ανεβάζουν τους τόνους με το χαοτικό jungle-industrial-hip hop τους και την ράπερ TT the Artist σε ένα σεξουαλικό παιχνίδι παράδοσης.