Για νυχτερινή έξοδο. με τα γυαλιά ηλίου μαζί

Για νυχτερινή έξοδο. με τα γυαλιά ηλίου μαζί
Ακολουθήστε μας στο Google news

Να επιστρέψουμε λίγο σε εποχές Plus Soda και U-matic; Σε εποχές Life FM; Τότε δηλαδή που η dance μουσική κυριαρχούσε και οι dj΄s αποτελούσαν τους απόλυτους σταρ της νύχτας. Πολλές νύχτες έχουμε περάσει εκεί μέσα μέχρι και το ξημέρωμα. 

16 Οκτωβρίου 2015
Ξέρετε τι είναι να βγαίνεις για νυχτερινή έξοδο και να παίρνεις μαζί και τα γυαλιά ηλίου; Οι καιροί αλλάζουν φυσικά, όπως και οι μόδες. Όχι πως δεν υπάρχουν και τώρα κλαμπ όπως το Plus Soda, δεν διαθέτουν όμως την αίγλη του παρελθόντος - εξαιρείται πάντα το Cavo Paradiso στη Μύκονο, το καλοκαίρι. Πέθανε και ο Μάκης Σαλιάρης χθες, από τους πρωτοπόρους των νυχτερινών μαγαζιών, οι παλιοί θα θυμούνται την Αυτοκίνηση.
 
Ο Life FM ήταν, τότε, το dance ραδιόφωνο της πόλης. «Βάραγε» όλο το 24ωρο σύμφωνα με την αργκό της χορευτικής μουσικής. Τον άκουγες πρωί και έμοιαζε σαν να βρισκόσουν μεσάνυχτα σε χορευτικό κλαμπ.

Ενα είναι τώρα το dance ραδιόφωνο στα αθηναϊκά FM. Το «Up Radio 88.6». Φυσικά υπάρχει και ο αυτοδιαχειριζόμενος «Best 92.6» αλλά προς το παρόν υπολειτουργεί, μεταδίδει μόνο μουσική και μερικές φορές δεν μεταδίδει καν μια και κόβεται το σήμα του. Το «Up Radio 88.6» ξεκινάει σιγά-σιγά να προσθέτει κι εκπομπές στο πρόγραμμά του. Οσο για την ομάδα του «Best 92.6», είναι έτοιμη και περιμένει, αναζητώντας στρατηγικό εταίρο για να συνεργαστεί.
 
Πλέον όμως υπάρχει και το διαδίκτυο, οπότε τα web radios αποτελούν μία καλή λύση για τους λάτρεις της χορευτικής μουσικής. Με διαδικτυακά ραδιόφωνα τόσο από Ελλάδα όσο και από εξωτερικό. Το Radio Must Athens έχει φτιάξει ένα πολύωρο καθημερινό πρόγραμμα με περισσότερους από 60 Ελληνες dj΄s να έχουν τη δική τους ζώνη. Καλό, αν και όχι αμιγώς dance είναι και το Join Radio της Αφροδίτης Σημίτη.
 
Κορυφαίο όλων ωστόσο είναι το εγγλέζικο Ministry of Sound Radio, το ραδιόφωνο του καλύτερου dance club στο κόσμο. Αυτό κι αν αξίζει, εδώ μπορούμε να ακούσουμε sets από τους μεγαλύτερους dj΄s του κόσμου.