Οι ανούσιες δράσεις των Atenistas (και τι συμβαίνει μετά, όταν αποχωρούν)

Οι ανούσιες δράσεις των Atenistas (και τι συμβαίνει μετά, όταν αποχωρούν)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όλα καλά και ωραία με όσα κάνει η ομάδα τους. Κι εννοείται πως οι προθέσεις τους είναι αγαθές (έτσι θέλω να πιστεύω). Τι συμβαίνει όμως όταν τα μέλη της ολοκληρώσουν την (όποια) ενέργειά τους, ποια κατάσταση επικρατεί μετά στον τόπο... δράσης τους; Για να ρίξουμε μία ματιά. 

20 Νοεμβρίου 2015
Να η τελευταία τους ενέργεια, όπως οι ίδιοι την περιγράφουν: «Ανακαταλαμβάνοντας και αποδίδοντας ξανά στους πεζούς ένα κακοποιημένο πεζοδρόμιο». Στη γωνία Κολοκοτρώνη και Λέκκα. «Οι atenistas act, αποφάσισαν να δείξουν», γράφουν στο site τους, «πως ένας τέτοιος παραμελημένος μικρός δημόσιος χώρος, μπορεί να μεταλλαχθεί σε έναν "τόπο" που να προσφέρει τη δυνατότητα της παθητικής αναψυχής, της στάσης, της παρατήρησης, της συνεύρεσης και της κοινωνικοποίησης».

Κοιτάξτε πως ήταν η συγκεκριμένη γωνία στο κέντρο της πόλης πριν την ενέργεια των Atenistas (η φωτογραφία δική τους).

 
Και να πως έγινε μετά την επέμβασή τους.

 
Τράβηξαν κι ένα βίντεο, διαφημίζοντας την επιτυχία τους.
 
 
Θέλετε να δείτε πως είναι τώρα η γωνία Κολοκοτρώνη και Λέκκα, ο τόπος αυτός που κατά τους atenistas act θα πρόσφερε τη «δυνατότητα της παθητικής αναψυχής, της στάσης, της παρατήρησης, της συνεύρεσης και της κοινωνικοποίησης»; Ιδού:

 


Πάλι γεμάτη η γωνιά με σκουπίδια και μηχανάκια. Και στη μέση τα παγκάκια των Atenistas. Άντε να κάτσει άνθρωπος εκεί...

Φταίνε οι Atenistas θα μου πείτε αν ζούμε σε μία πόλη που οι κάτοικοί της δεν έχουν συνείδηση και δεν δείχνουν σεβασμό απέναντί της; Όχι βέβαια. Απλώς σε μία τέτοια πόλη όπως η Αθήνα οι περισσότερες από τις δράσεις των Atenistas μοιάζουν (όταν δεν είναι ανόητες, όπως τα πουλόβερ στα δέντρα - δικά τους δεν ήταν; update: Δεν είναι δική τους ενέργεια όπως μας ενημέρωσαν, ΕΔΩ οι κινήσεις τους) εντελώς ανούσιες. Και, σίγουρα, δήθεν. Πράξεις και δράσεις (sic) μόνο για το φαίνεσθαι, να κερδίσουμε προβολή στα ΜΜΕ. Μέχρι εκεί. Καθαρίσαμε μία γωνία ώστε αυτή να «μπορεί να αμυνθεί απέναντι στο αυτοκίνητο, το μηχανάκι, το σκουπίδι» (μα που τα βρίσκουν και τα γράφουν;), το προβάλλουμε, αλλά μετά από μία-δύο μέρες επανέρχονται και το αυτοκίνητο και το μηχανάκι και το σκουπίδι.