Έχει Ακαδημία η οδός Πειραιώς;

Έχει Ακαδημία η οδός Πειραιώς;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν ένας δημοσιογράφος κάποια στιγμή του μουσικού ρεπορτάζ που έγραψε σε εφημερίδα για μία συναυλία που έγινε στο Brixton Academy και το έγραψε ως «Ακαδημία του Μπρίξτον». Τέτοια ασχετοσύνη.

25 Νοεμβρίου 2015
Το θυμήθηκα τώρα που η Didi Music έστησε έναν καινούργιο συναυλιακό χώρο στην Πειραιώς, το παλιό κλαμπ Τέσσερα και το ονόμασε «Πειραιώς Academy 117». Λέτε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να το μετέφραζε τώρα «Ακαδημία της Πειραιώς»; Δεν αποκλείεται. Νέος συναυλιακός χώρος λοιπόν και όπως μαθαίνω από κάποιον που τον «παζάρευε» πέρυσι, είναι εξαιρετικός, μεγάλος και με προδιαγραφές. Θα μου πείτε τι χρειάζεται ένας νέος χώρος συναυλιών όταν υπάρχουν το Gagarin και το Fuzz; Εντάξει, είναι εμπορικοί οι λόγοι, μία εταιρία συναυλιών, μεγάλη όπως είναι η Didi, θεωρεί πως τη συμφέρει περισσότερο να διαχειρίζεται ένα δικό της μαγαζί. Άλλη φιλοσοφία από την Detox λόγου χάριν που κάνει συναυλίες νοικιάζοντας πίστες στην Ιερά Οδό, όπως τώρα με τους Editors
 
Το e-tetRadio δεν έχει και τόσο φιλικές σχέσεις με τη Didi Music. Λάθος, η Didi Music δεν έχει και τόσο φιλικές σχέσεις με το e-tetRadio. Ξέρετε, μερικά πράγματα δεν θέλουν να τα γράφεις, σε ελάχιστους αρέσει η κριτική. Μαθαίνω όμως καλά πράγματα για τη Μαλβίνα Λώρη, την κόρη του Νίκου Λώρη που αναλαμβάνει σιγά-σιγά την εταιρία. Το έχει σπουδάσει μάλιστα, έκανε διδακτορικό στο εξωτερικό πάνω στη διοργάνωση συναυλιών. Και μπαίνει γερά στο κόλπο και με νέο μυαλό. Χρειάζεται νομίζω, είναι κρίμα να κάνεις συναυλία με τους Red Hot Chili Peppers και να στοιβάζεις στο ΟΑΚΑ όσο περισσότερο κόσμο μπορείς και πέραν κάθε ορίου ασφαλείας (που είναι το σημαντικότερο). Θυμάμαι οι περισσότεροι στο τέλος ήταν αγανακτισμένοι. Είχε αγοράσει ο άλλος VIP εισιτήριο κι έκανε 70 λεπτά για να φτάσει καταταλαιπωρημένος στη θέση του. 
 
Τέλος πάντων, περασμένα-ξεχασμένα, ελπίζω σε καλύτερες συναυλιακές μέρες με την Didi Music. Επαναλαμβάνω, κυκλοφορούν παντού πληροφορίες για νέες αντιλήψεις και νέα ήθη.