Με την ποιότητα και το γούστο του Τσακνή ποτέ δεν απορούσα

Με την ποιότητα και το γούστο του Τσακνή ποτέ δεν απορούσα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Δήμος Μούτσης τα «χώνει» στον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή με αφορμή την... Eurovision και την απόφαση του τελευταίου να στείλει στο διαγωνισμό ένα τραγούδι με θέμα το προσφυγικό. Τα 12αρια από τη Δανία και τον Ουγγαρία είναι σίγουρα. 

05 Φεβρουαρίου 2016
Από τα δύο κράτη δηλαδή που το ένα ληστεύει τους πρόσφυγες στα σύνορα και το άλλο υψώνει τείχη για να... γλιτώσει.
 
«Χορευτές, φαντασμαγορικές εμφανίσεις και εφέ, μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς» δήλωσε ο Διονύσης Τσακνής. «Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι. Αντιθέτως θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη». 
 
Ο Δήμος Μούτσης ήταν πολύ καυστικός στην απάντησή του: «Πολύ έξυπνη, λέει, η επιλογή Τσακνή, να συμμετέχει φέτος η Ελλάδα στη Eurovision με τραγούδι για την προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Μένει να δούμε ποιος θα επιλεγεί να στείλει μήνυμα ανθρωπιάς, λέει, σ' ένα ελαφρύ διαγωνισμό χαράς... (ελαφρύ διαγωνισμό θλίψης, θέλουν να πουν) Εγώ προσωπικά για όλα αυτά έχω να πώ τα εξής: Με την ποιότητα και το γούστο του Τσακνή ποτέ δεν απορούσα, πόσω μάλλον τώρα, που η θέση του παρά τω Κούλη πλησιάζει, "ως είναι στο συνήθειόν του ο απαίσιος"! Αλλά το να επικροτούμε και οι υπόλοιποι τέτοιου είδους φτηνιάρηκες επιλογές, ε άι στο διάολο δηλαδή!». 

Τι πρέπει άραγε να κάνουμε με την Eurovision; Είναι ένα ερώτημα. Αξίζει να συμμετέχουμε σε αυτό το άθλιο πανηγυράκι; Και αν πρέπει να συμμετέχουμε τέλος πάντων είναι χειρότερο ή καλύτερο να στείλουμε ένα τέτοιο τραγούδι όπως λέει ο Διονύσης Τσακνής