Τα τραγούδια της εβδομάδας 2 – 8/5

Τα τραγούδια της εβδομάδας 2 – 8/5
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία χαμένη Πρωτομαγιά και ένα Πάσχα μετά συνεχίζουμε να ακούμε μουσική με την Little Scream σε ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς, τους White Lung, μερικά ξεχωριστά ντεμπούτο και ένα σύνθημα εξέγερσης από τους Brian Jonestown Massacre: να αντιστέκεσαι πολύ, να υπακούς λίγο..

03 Μαΐου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Little Scream - Love as a Weapon
Πριν πέντε χρόνια είχε κυκλοφορήσει ένα από τα καλύτερα ντεμπούτο του 2011, το The Golden Record. Τώρα, η αμερικανοκαναδέζα από το Μόντρεαλ κυκλοφόρησε τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά της, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της φετινής χρονιάς ως τώρα. Η Little Scream ή Laurel Sprengelmeyer, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, συναντιέται με τους Sufjan Stevens, Sharon Van Etten, National και TV On The Radio για να φτιάξει ένα ποπ κομψοτέχνημα.
Όσο για το Love As a Weapon, είναι, σίγουρα, ένα από τα πιο δυνατά φετινά τραγούδια με το φαλτσέτο της φωνής και το ρυθμικό μέρος του να θυμίζουν το Emotional Resque των Stones.
Πατώντας εδώ μπορείτε να ακούσετε και ολόκληρο το άλμπουμ.




White Lung – Below
Μένουμε στον Καναδά για να συναντήσουμε ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της pop-punk σκηνής. Τέταρτο άλμπουμ για τους White Lung με την ελληνικής καταγωγής Anne-Marie Vassiliou στα τύμπανα και την εξαιρετική περφόρμερ Mish Way.


 
Weaves - One More
Όμως, ο Καναδάς εξακολουθεί να βγάζει φρέσκα ονόματα και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι και οι  Weaves που το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους. Κι εδώ ένα κορίτσι μπροστά στο μικρόφωνο, η Jasmyn Burke.


 
Prism Tats - Creep Out // Freak Out
Κι από τον Καναδά στη Νότια Αφρική, την πατρίδα του Garett van der Spek, του one man show δηλαδή, που κρύβεται πίσω από τους Prism Tats, ένα από τα πιο δυναμικά και πολυσυλλεκτικά ροκ ακούσματα για φέτος. Η εταιρία του τον παρομοιάζει με τους Jesus & Mary Chain και τους Raveonettes και, μάλλον, έχει δίκιο.


 
Andy Shauf - The Magician
Ακόμα ένας ξεχωριστός καναδός, όμως, είναι και ο Andy Shauf. Έπειτα από δύο άλμπουμ που μάλλον πέρασαν απαρατήρητα αφού δεν κατάφεραν να βρουν διανομή εκτός αμερικανοκαναδικών συνόρων έρχεται να μας συστηθεί με την Τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά του στην ετικέτα της περίφημης ANTI.


 
Snoh Aalegra - Under The Influence (and pt II)
Πίσω στην Ευρώπη για να συναντήσουμε μία σουηδέζα, που μας φέρνει αμέσως στο νου την Amy Winehouse και την Lauryn Hill με τη συνεργασία ενός σπουδαίου κιθαρίστα, μα δυστυχώς, αγνοημένου στη χώρα μας, του John Mayer. Το τραγούδι έχει ανεβεί σε δύο μέρη με το δεύτερο να αφήνεται εξ ολοκλήρου στα μαγικά δάχτυλα του κ. Mayer.




 
Xenia Rubinos - Lonely Lover
Σαφώς πολυσυλλεκτικότερη και «ψαγμένη» αυτή η κυρία. Πριν μερικά χρόνια την γνωρίσαμε με το Magic Trix. Τώρα, η μισή πορτορικανή και μισή κουβανέζα επιστρέφει με ένα νέο άλμπουμ που τα πρώτα του δείγματα μας προδιαθέτουν για κάτι, τουλάχιστον, ενδιαφέρον. Το Black Terry Cat κυκλοφορεί στις 3 Ιουνίου.


 
Autolux - Brainwasher
Και μιας και μπήκαμε σε πιο «εγκεφαλικές» περιοχές πάμε να συναντήσουμε και αυτό το τρίο από το Λος Αντζελες. Οι Greg Edwards, Carla Azar και Eugene Goreshter έρχονται να παντρέψουν την ποπ με την ατμόσφαιρα των Portishead κάτω από τις οδηγίες του Boots, ενός από τους πλέον πολυπράγμονες παραγωγούς των ημερών μας.


 
Pumarosa – Cecile
Στο Λονδίνο, αυτή η παρέα των πέντε παιδιών με πρώτη και καλύτερη τη Χιλιανής καταγωγής τραγουδίστριά τους Isabel Munoz-Newsome, μας προετοιμάζουν, μάλλον, για ένα συναρπαστικό ντεμπούτο, αφού μετά το περυσινό Priestess επιστρέφουν με ακόμα ένα εξαιρετικό τραγούδι.


 
Brian Jonestown Massacre - Resist Much, Obey Little
Ο Anton Newcombe είναι ένα από τα τελευταία πραγματικά «κακά» παιδιά του rock κι οι Brian Jonestown Massacre, η μπάντα του, ανταποκρίνεται σε αυτό έχοντας αλλάξει καμιά σαρανταριά μέλη μέχρι σήμερα. Εγκατεστημένος στο Βερολίνο αυτή την περίοδο συνεχίζει να δουλεύει επάνω σε νέα τραγούδια. Ένα εξ αυτών και αυτό που θα μπορούσε να δίνει και το σύνθημα στους δρόμους του Παρισιού αυτές τις ημέρες.