Τα τραγούδια της εβδομάδας 23-29/5

Τα τραγούδια της εβδομάδας 23-29/5
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι μοναδικό το πώς η μουσική ενώνει εποχές, γενιές και κουλτούρες. Έτσι, ο Paul Simon στέκει δίπλα στον Kyle Craft και το glam rock του κι οι δικοί μας The Boy και Παύλος Παυλίδης δίπλα στους Sampha, LP και Jamila Woods…

23 Μαΐου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

The Boy – Το Φιλί
Ξαναγράψαμε πρόσφατα για το Έτοιμοι Ένα, το νέο άλμπουμ του The Boy με αφορμή το πρώτο τραγούδι που είχε κυκλοφορήσει. Τώρα έχουμε και το πρώτο βίντεο για μία από τις καλύτερες συνθέσεις αυτής της νέας δουλειάς του.
Το Έτοιμοι Ένα μοιάζει με ένα κόνσεπτ άλμπουμ που αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας εξερευνώντας τη σεξουαλικότητα και όλες τις πιο σκοτεινές πλευρές των συναισθημάτων με ένα προκλητικό ή, σωστότερα, ευθύ, χωρίς αναστολές τρόπο με τον The Boy στο γνωστό του αφηγηματικό και λιγότερο τραγουδιστικό τρόπο.


 


Mykki Blanco - High School Never Ends (ft. Woodkid)
Με τη σεξουαλικότητα σε έναν κόσμο καταπίεσης, απομόνωσης και διακρίσεων ασχολείται και ο Mykki Blanco, ο πολυσύνθετος ράπερ από τις ΗΠΑ σε ένα τραγούδι μελοδραματικό όπως και το βίντεο που το συνοδεύει.


 
Paul Simon - The Werewolf
Ο Paul Simon, πάλι, που επιστρέφει, καταπιάνεται με μία αγαπημένη φιγούρα της ροκ και ποπ κουλτούρας. Τον Λυκάνθρωπο. 50 ολόκληρα χρόνια και ακόμα ακούγεται φρέσκος!


 
Kyle Craft - Eye of a Hurricane
Ο Kyle Craft από τη Λουιζιάνα ξαναζωντανεύει με μοναδικό τρόπο το glam rock ανακατεύοντάς το με μεγάλες δόσεις από τη μουσική παράδοση της πατρίδας του για να μας προσφέρει ένα από τα καλύτερα φετινά ροκ άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν σχεδόν ένα μήνα. Αναζητήστε το Dolls of Highland.


 
LP - Lost On You
Η LP (Laura Pergolizzi)παρότι ηχογραφεί εδώ και σχεδόν μία δεκαετία έχει καταφέρει να γίνει γνωστή και να βγάζει τα προς το ζην (και με το παραπάνω, βέβαια) από τις συνθέσεις της που έχει προσφέρει σε ονόματα όπως η Rihanna κι η Christina Aguilera. Εδώ σε μία διαδικτυακή κυκλοφορία της από την αρχή της χρονιάς που αναδεικνύει και με το παραπάνω το μοναδικό ερμηνευτικό της ταλέντο.


 
Sampha – Timmy’s Prayer
Ο βρετανός Sampha Sisay είναι μία αντίστοιχη περίπτωση αφού έχει συνεργαστεί με ολόκληρο το μουσικό σύμπαν της electronic – r&b σκηνής ως τώρα. Αναμένοντας το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ τον συναντάμε να ηχογραφεί ένα από τα καλύτερα ως τώρα τραγούδια του.


 
Jamila Woods – Heavn
Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο έγινε γνωστή και η Jamila Woods από το Σικάγο μέσα από τη συνεργασία της με τον Chance the Rapper. Παρόλα αυτά είναι μία από τις συγκλονιστικότερες ερμηνεύτριες της soul, αλλά και αναγνωρισμένη στην πολιτεία της ποιήτρια.


 
Brand New - I Am A Nightmare
Πίσω στη ροκ σκηνή ο Jesse Lacey κι η παρέα του επιστρέφουν με ένα ακόμα δυνατό δείγμα emo-punk.


 
Glass Animals - Life Itself
Περισσότερο πολύπλοκοι και ανοιχτοί οι βρετανοί Glass Animals μας είχαν τραβήξει την προσοχή το 2014 με το ντεμπούτο τους Zaba. Τώρα επιστρέφουν και το πρώτο δείγμα από τη νέα τους δουλειά είναι ένα πολύχρωμο και ψυχεδελικό ρυθμικό ταξίδι


 
Παύλος Παυλίδης & B-Movies - Έλα Κοντά Μου
Ξανά στα μέρη μας, για να συναντήσουμε τον Παύλο Παυλίδη και το πρώτο βίντεο μέσα από την τελευταία του και πρόσφατη δουλειά.