«Αριστερίζω, γι αυτό είμαι ΑΕΚ»

«Αριστερίζω, γι αυτό είμαι ΑΕΚ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Original παραδοσιακά είχε μια συμπάθεια, όχι μόνο στην Αριστερά και τις αντιφασιστικές δράσεις, αλλά και στις αντιεξουσιαστικές ομάδες της Αθήνας. 

25 Ιουνίου 2016
 
Δεν είναι τυχαίο πως για πάνω από 10 χρόνια οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είναι αδελφοποιημένοι με τους ενεργούς αντιφασίστες οπαδούς της ιταλικής Λιβόρνο. Οι φίλοι της ιταλικής ομάδας είναι βαθύτατα πολιτικοποιημένοι, ενώ η Λιβόρνο θεωρείται η «αριστερή» ομάδα του Καμπιονάτο με πάρα πολλές κόντρες εντός –και κυρίως εκτός– γηπέδων με τους ακροδεξιούς οπαδούς της Λάτσιο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ, της Λιβόρνο και της γαλλικής Μαρσέιγ έχουν δημιουργήσει ένα «Τρίγωνο Αδελφοποίησης» (Triangle of brotherhood) μεταξύ τους, το οποίο περιλαμβάνει ανταλλαγή οπαδών, εκδρομές από και προς τα γήπεδά τους, κοινές συμπάθειες και αντιπάθειες, αλλά ενίοτε και τουρισμό, όχι για ποδοσφαιρικούς, αλλά και για πολιτικούς λόγους, όπως για μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας…
 

Το club της ΑΕΚ στα Εξάρχεια εδράζεται στην οδό Μεσολογγίου, λίγα μέτρα από τον τόπο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008. Ανήκει στο δίχτυ της Original, αλλά κινείται και λειτουργεί αυτόνομα, όχι μόνο από την υψηλή ιεραρχία των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και του γενικότερου «συστήματος» των Εξαρχείων. Μεγάλο μέρος των μελών του, είναι πιτσιρικάδες που ανδρώθηκαν στην εποχή των «Δεκεμβριανών» του 2008. Είναι η γενιά του Γρηγορόπουλου, πρόκειται για μια δυναμική και αυτόνομη παρουσία πέριξ των Εξαρχείων, όπως φαίνεται και σε ένα από τα βίντεο από τις πορείες και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια.