Δεν βρέθηκε εταιρία να αναλάβει τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες (update)

Δεν βρέθηκε εταιρία να αναλάβει τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός της κυβέρνησης «για το σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος, που απαιτείται για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας» μια και «δεν κατατέθηκε καμία προσφορά στο διαγωνισμό».

19 Ιουλίου 2016
update: Από το υπουργείο Επικρατείας υποστηρίζουν πως δεν αλλάζει τίποτε, η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί κανονικά από τους ίδιους. Την προβλεπόμενη ημερομηνία. «Στο διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη μέθοδος δημοπράτησης που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την η ΕΕΤΤ στις δημοπρασίες φάσματος συχνοτήτων για τις τηλεπικοινωνίες», υποστηρίζουν.






Αποτέλεσμα, να έχουμε ματαίωση του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού επιλογής αναδόχου - ΕΔΩ. Αυτό, πρακτικά, πρέπει να σημαίνει πως δεν θα έχουμε δημοπρασία στις 12 Αυγούστου. 

Δεν ξέρω τι άλλο σημαίνει επίσης, αν θα μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε απευθείας ανάθεση. Θα το ρωτήσω, το ρεπορτάζ τρέχει. Πάντως οι ημερομηνίες είναι λίγο απίθανο πλέον να τηρηθούν. Περισσότερα σε λίγο που θα έχουμε και τις ανακοινώσεις για τους διεκδικητές για τις τηλεοπτικές άδειες (όποτε και αν πραγματοποιηθεί η δημοπρασία).

Να και η απόφαση για τον μειοδοτικό διαγωνισμό: «Υπ’ αριθμ. ΔΑΕ/399/23-06-2016 Εγκριτικό Σημείωμα της Διεύθυνσης Άμεσης Ενημέρωσης περί της διεξαγωγής πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για το σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος, που απαιτείται για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, βάσει των απαιτήσεων του κεφαλαίου 7 της υπ’ αριθμ. 1/2016 Προκήρυξης του Υπουργού Επικρατείας για την δημοπρασία χορήγησης (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος».