Ο κύβος ερρίφθη, το toradiofono βγαίνει στα FM...

Ο κύβος ερρίφθη, το toradiofono βγαίνει στα FM...
Ακολουθήστε μας στο Google news

...και αποτελεί στην πραγματικότητα νίκη της αυτοδιαχείρισης μια και το καλό (και επίμονο) web radio θα συνεργαστεί με τον (αυτοδιαχειριζόμενο, επίσης) Flash 96. Από Σεπτέμβριο, ένα νέο ραδιόφωνο μπαίνει στην κούρσα του ανταγωνισμού.

22 Ιουλίου 2016


Το e-tetRadio όπως ξέρετε συμμετέχει και στην Εφημερίδα των Συντακτών, ένα άλλο αυτοδιαχειριζόμενο μέσο που πηγαίνει πολύ καλά. Οπότε τα ζούμε από τα μέσα και γνωρίζουμε τι σημαίνουν αυτές οι προσπάθειες, πόσο δύσκολες είναι αλλά και ταυτόχρονα πόσο γοητευτικές. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο θετικό (και... δημοσιογραφικό) είναι το κλίμα στην «Εφ.Συν.»
 
Λοιπόν από Σεπτέμβριο Flash 96 και toradiofono.gr ενώνουν δυνάμεις. Από τις 4 το απόγευμα και μετά Βάσια Ρεντούμη, Κυριακή Αιλιανού, Όλγα Λασκαράτου, Ελένη Γιαννοπούλου και Χρήστος Παπαμιχάλης θα βγαίνουν με τις εκπομπές τους σε web και FM. Και τα Σαββατοκύριακα θα είναι γεμάτα, όλο το team κανονικά, Παράσχης, Ευαγγελάτος, Αλεξάνδρα Κ*, Τσακού, Κουφοπούλου, Σπηλιωπούλου, Κοτζαμπασάκη, Παπαβομβολάκης, Οικονομοπούλου κ.ά. 
 
Τα πρωινά τις καθημερινές ο Flash 96 θα έχει το δικό του ειδησεογραφικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που γεμίζει σιγά-σιγά, γεγονός ευχάριστο κι ελπιδοφόρο. Το toradiofono.gr θα συνεχίσει τα πρωινά στο web από τις 9 και μετά, με όλους τους φετινούς καλεσμένους, Ναταλί Χατζηαντωνίου, Νίκος Ζούδιαρης, Σπύρος Γραμμένος και ορισμένους καινούργιους.
 
Το παιδιά του toradiofono.gr θα βγάλουν και μία ευχαριστήρια επιστολή προς όλους που τους στήριξαν τα τρία και πλέον χρόνια που εκπέμπουν στο διαδίκτυο αλλά και προς τους εργαζομένους του Flash 96 που τους υποδέχονται στη συχνότητά τους.
 
«Αυτή η πρόταση θα μπορούσε να γίνει μόνο από ένα αυτοδιαχειριζόμενο μέσο προς ένα άλλο αυτοδιαχειριζόμενο μέσο», σημειώνουν. «Το μόνο που είχαμε και έχουμε να ανταλλάξουμε και το μόνο που έχει να δώσει ο ένας στον άλλο είναι δουλειά. Με την πρώτη ματιά. Με την ουσιαστικότερη ματιά είναι η αγάπη για το μέσο. Η αγάπη για το Ραδιόφωνο. Στην εποχή της καθοδηγούμενης ενημέρωσης και της καθοδηγούμενης ψυχαγωγίας ενωνόμαστε ο Flash 96 και toradiofono.gr και βγαίνουμε σε ένα εχθρικό ραδιοφωνικό τοπίο για να κάνουμε ραδιόφωνο με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτόν που θα έπρεπε να είναι αυτονόητος αλλά που πλέον έχει σχεδόν εκλείψει».
 
Και καταλήγουν: «Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας μέχρι και την τελευταία (όταν εκείνη έρθει) δε θα σταματήσουμε λεπτό να γεμίζουμε τον ραδιοφωνικό αέρα με αυτό που εμείς λέμε “νόημα”. Αρχίζοντας από το τραγούδι και τελειώνοντας στο τραγούδι, περνώντας από το θέατρο, την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία ό,τι γίνεται ήχος θα μας βρίσκει πομπούς του. Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του Flash 96 για την εμπιστοσύνη, έχουν άλλωστε κι εκείνοι τη δική μας και σας δίνουμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη και στα FM»