Τα τραγούδια της εβδομάδας 25 – 31/7

Τα τραγούδια της εβδομάδας 25 – 31/7
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κι ενώ ο Ιούλιος μας αποχαιρετά με μία πικρή γεύση βίας και θανάτου οι Prophets of Rage γεννιούνται μέσα απ’ τις στάχτες των Rage Against The Machine κι η Alysha Brilla ξορκίζει τη βία καθώς Cassius και It’s A Fine Line από τη Γαλλία συναντούν την Cat Power και τον Alex Kapranos…

25 Ιουλίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Prophets of Rage - Prophets of Rage
Με τους Rage Against The Machine ανενεργούς το ροκ έμοιαζε να έχει χάσει την επαναστατικότητά του και την πολιτική φωνή του. Και πόσο απαραίτητη είναι αλήθεια σε μία Αμερική που η σύγκρουση μοιάζει να πλησιάζει. Οι Prophets of Rage έρχονται να καλύψουν το κενό με τους Rage, πλην του Zack De La Rocha, να συναντούν τους Public Enemy εκπροσωπούμενους από τον Chuck D και τον DJ Lord και τον C-Real των Cypress Hill.
Μία σούπερ μπάντα, δηλαδή, παρότι είμαι βέβαιος οι ίδιοι απεχθάνονται αυτή την ετικέτα.
Όμως, είναι και μία σούπερ πολιτική δύναμη για τις ΗΠΑ όπως δηλώνει κι ο Tom Morello: "Είμαστε μία ομάδα επαναστατών μουσικών αποφασισμένη να κοντράρει αυτό το βουνό από σκατά μιας προεκλογικής χρονιάς».
Make America Rage Again, γράφει, άλλωστε, και το πανώ στις συναυλίες τους.
Να θυμίσουμε ότι το Prophets Of Rage ήταν ένα από τα τραγούδια του ιστορικού πια άλμπουμ των Public Enemy, It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back.
Ας το ελπίσουμε…



 
Cassius feat. Cat Power – Feel Like Me
Για το γαλλικό ντουέτο των Cassius είχαμε ξαναγράψει εδώ τον Απρίλιο και πάλι για ένα τραγούδι συνεργασίας τους με την Cat Power. Το άλμπουμ τους Ibifornia είναι, επιτέλους, έτοιμο να κυκλοφορήσει.


 
It's a Fine Line feat Alex Kapranos - The Delivery
Μιας και είμαστε στη Γαλλία να συναντήσουμε και τους δύο παριζιάνους, Ivan Smagghe και Tim Paris, που εδώ και κάποιο καιρό δηλώνουν κάτοικοι Λονδίνου και συναντούν τον Alex Kapranos (γείτονα του Ivan) που χαρίζει τη φωνή του και τους στίχους του σε αυτό το σκοτεινό, μα συναρπαστικό τραγούδι.


 
Phantogram – You Don’t Get Me High Anymore
Ντουέτο και οι αμερικανοί Phantogram με τα μέλη τους  Josh Carter και Sarah Barthel να αυτοπροσδιορίζονται ως dream pop παρότι ο ήχος τους είναι αρκετά πολυσυλλεκτικότερος και ρυθμικός.


 
Jagwar Ma - O B 1
Κι από τις ΗΠΑ στην Αυστραλία όπου το τρίο των Jagwar Ma ετοιμάζονται, επιτέλους, να κυκλοφορήσουν το δεύ6τερο άλμπουμ τους, μετά το Howlin’ του 2013. Το Every Now & Then θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο κι αυτό είναι το πρώτο δείγμα. Μαζί τους η Stella Mozgawa, ντράμερ των Warpaint.


 
Kristin Kontrol - Smoke Rings
Η Kristin Kontrol δεν είναι άλλη από την Kristin Welchez των Dum Dum Girls (εκεί τη γνωρίσαμε ως Dee Dee). H Kristin μόλις κυκλοφόρησε το προσωπικό της ντεμπούτο, ένα άλμπουμ με πολλές επιρροές από την τζαζ, τα μπλουζ και την r&b αποκαλύπτοντας και ένα φωνητικό ταλέντο που δύσκολα φαινόταν στο συγκρότημά της.


 
Alysha Brilla – No More Violence
Η καναδέζα Alysha Brilla είναι ένα μοναδικό πάντρεμα πολιτισμών από Ινδία, Τανζανία και Καναδά με τις επιρροές και των τριών να διακρίνονται ξεκάθαρα στη μουσική της. Έχοντας τη δική της δισκογραφική εταιρία έχει καταφέρει να κερδίσει δύο Juno Awards (αντίστοιχα των αμερικανικών Grammy για τον Καναδά) ως τώρα.


 
Hamilton Leithauser + Rostam – A 1000 Times
Πίσω στις ΗΠΑ για να συναντήσουμε τον Rostam Batmanglij των Vampire Weekend και τον Hamilton Leithauser των Walkmen, αμφότεροι μακριά από τις μπάντες τους εδώ και καιρό που αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις για ένα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.


 
Oasis - D'You Know What I Mean? (NG's 2016 Rethink)
Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ των Oasis, Be Here Now και η εταιρία τους το γιορτάζει με την κυκλοφορία μιας deluxe έκδοσης όπου θα συμπεριλαμβάνεται και αυτό το remix.


 
King Creosote - You Just Want
Από την blue grass μέχρι τη συνεργασία με τον John Hopkins η απόσταση φαντάζει μεγάλη. Όπως κι από τη Σκωτία στο διάστημα. Ο Kenny Anderson, όμως, ή King Creosote, διόλου μοιάζει να προβληματίζεται γι’ αυτό και σκαρώνει μικρά κομψοτεχνήματα όπως αυτό…



 
Bonus track

Jesu / Sun Kill Moon – He’s Bad
Ο Mark Kozelek με κουράζει λίγο με τις μακρόσυρτες αφηγήσεις του και το σχεδόν ψιθυριστό και μονότονο ύφος του. Όμως, εδώ, παρέα με τους βρετανούς Jesu  αποφασίζει να κάνει τραγούδι τις σκέψεις του –ή, μήπως, την απέχθειά του- για τον Michael Jackson. «He’s bad and he’s dead and I’m glad / He’s dead and to me it ain’t that fucking sad”, τραγουδά σχεδόν χαιρέκακα κι αυτή είναι μία από τις λίγες στιγμές, που ένας μουσικός βγάζει το μίσος του για κάποιον άλλο σε τραγούδι. Ακούστε εδώ.