Τα τραγούδια της εβδομάδας 15-21/8

Τα τραγούδια της εβδομάδας 15-21/8
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Justin Vernon και οι Bon Iver ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ ανάμεσα σε σύμβολα και ηλεκτρονικούς θορύβους ενώ η Jenny Lewis με τις Nice As Fuck και οι Green Day φτιάχνουν τα δικά τους τραγούδια διαμαρτυρίας απέναντι στα όπλα και τη βία καθώς οι ΗΠΑ προχωρούν προς μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση…

16 Αυγούστου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Bon Iver - 22 (OVER S∞∞N) [Bob Moose Extended Cab Version] και 10 d E A T h b R E a s T ⚄ ⚄
Μόλις πριν λίγες ημέρες οι Bon Iver, το δημιουργικό όχημα, δηλαδή, του Justin Vernon ανακοίνωσαν την επικείμενη κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ «22, A Million», ανεβάζοντας στο διαδίκτυο δύο ηχογραφήσεις με αρκετά πειραματική διάθεση και, σχεδόν, ακατάληπτους τίτλους.
22 (OVER S∞∞N) και 10 d E A T h b R E a s T ⚄ ⚄.
Υποθέτω κάποια στιγμή αργότερα ο ίδιος ο Justin θα μας τους αποκωδικοποιήσει. Μέχρι τότε, όμως, μένουμε στην ομορφιά του 22, μιας από τις ωραιότερες μπαλάντες που έχει γράψει και χαρακτηρίζεται από το φαλτσέτο της φωνής του (και αν μπορώ να καταλάβω σωστά μιας και δεν υπάρχει πληροφόρηση, τη φωνή της Anais Mitchell) και τον ηλεκτρονικό πειραματισμό του δεύτερου που ξενίζει και απαιτεί ακούσματα για να γίνει αποδεκτός.
Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου.




 


Regina Spektor – Small Bill$
Την ίδια ακριβώς ημέρα με τους Bon Iver θα κυκλοφορήσει και η έβδομη ολοκληρωμένη δουλειά της ρωσίδας Regina Spektor, μιας από τις χαρακτηριστικότερες μουσικούς της anti-folk αμερικανικής σκηνής. Το Small Bill$ χαρακτηρίζεται από το ρυθμικό μέρος του μπάσου και το σχεδόν ραπ στυλ και είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχει γράψει ως σήμερα.


 
Nice As Fuck – Guns
Αποδρώντας από τα πλαίσια της folk η Jenny Lewis στήνει την καινούρια μπάντα της με το προκλητικό όνομα Nice as Fuck κι ένα άλμπουμ με περισσότερο pop άποψη. Το Guns είναι το νέο single από το ντεμπούτο τους και ασχολείται με το πρόβλημα των όπλων και της βίας με ελαφρώς συνθηματική διάθεση. «I don’t wanna be afraid put your guns away” τραγουδά στο ξεκίνημα και συνεχίζει με την διαπίστωση «crisis is not ISIS».


 
Green Day – Bang Bang
Με το ίδιο σχεδόν θέμα καταπιάνονται όμως και οι βετεράνοι πια και πνευματικοί γονείς της pop punk σκηνής. Το Bang Bang προβληματίζεται επάνω στις ομαδικές δολοφονίες από χέρια παιδιών στα σχολεία και είναι το πρώτο τραγούδι από το επερχόμενο δωδέκατο άλμπουμ τους, Revolution Radio. Θυμίζει αρκετά το Dookie κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενο.


 
Florence & The Machine – Stand By Me
Ως μία μεγάλη σταρ της μουσικής σκηνής των τελευταίων ετών η Florence Welch κλήθηκε να ντύσει μουσικά ένα νέο video game, το Final Fantasy XV και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Από εκεί η πολύ δυνατή διασκευή του κλασικού τραγουδιού του Ben E. King.


 
Kite Base – Something I Can Never Have
Οι Nine Inch Nails συχνά βλέπουν να διασκευάζονται συνθέσεις τους τα τελευταία χρόνια. Εδώ, όμως, έχουμε μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση με την Ayse Hassan των Savages και την Kendra Frost, μπασίστριες και οι δύο, να δίνουν μία συνταρακτική μίνιμαλ εκδοχή του τραγουδιού του Trent Reznor. Πρωτότυπη και από μόνη της η ιδέα δύο ηλεκτρικών μπάσων.


 
Unknown Mortal Orchestra - Shakedown Street
Και μιας και μιλάμε για διασκευές να και μία ακόμα αρκετά φευγάτη από το αναμενόμενο tribute στους θεούς της ψυχεδέλειας, Grateful Dead, με τίτλο Day of the Dead. Οι Unknown Mortal Orchestra παίρνουν μία ρυθμική σύνθεση και την μετατρέπουν σε ένα χορευτικό funk διαμαντάκι.


 
Pfarmers - Our Puram
Πιο φευγάτοι οι Pfarmers, το συγκρότημα των Danny Seim (Menomena, Lackthereof), Bryan Devendorf (The National) και Dave Nelson (συνεργάτη των Sufjan Stevens, St. Vincent). Το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Our Puram μόλις κυκλοφόρησε.


 
Weyes Blood – Seven Words
Για την Natalie Mering έχουμε γράψει ξανά. Σε λίγες ημέρες επιστρέφει με τη νέα της δουλειά από όπου κι αυτή η 70s στυλ μπαλάντα, μία από τις καλύτερες στιγμές της.


 
Jamie T – Power Over Men
Επιστροφή στις ηλεκτρικές κιθάρες με τον Jamie T ή Jamie Alexander Treays που τον γνωρίσαμε εννέα χρόνια πριν στα 21 του μόλις. Τριαντάρης πια εξακολουθεί να έχει την ίδια ενέργεια και την προκλητική ματιά απέναντι στη ζωή. Καλύτερο παράδειγμα από το βίντεο για το νέο του τραγούδι δεν υπάρχει για να μας επιβεβαιώσει.