Οι ξένες συναυλίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο

Οι ξένες συναυλίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Σεπτέμβρης είναι ο κατεξοχήν μήνας των συναυλιών, ελληνικών κυρίως αλλά και κάποιων ξένων. Τα εγχώρια ονόματα γυρίζουν στην Αττική για να κλείσουν, με ένα τελευταίο μεγάλο live, τις περιοδείες τους. Συνήθως βλέπουμε και κάποια ξένα ονόματα, όχι πολλά βέβαια, αλλά αρκετά ώστε να αποτελούν ένα καλό... ζέσταμα. 

04 Σεπτεμβρίου 2016
Ιδού το πρόγραμμά μας σχετικά με τις ξένες συναυλίες κι ΕΔΩ τα ελληνικά ονόματα για όσους τα... έχασαν. 
 
* 7/9 Eagles of Death Metal - Piraeus Academy 117 (Πειραιώς 117) 
Πρόκειται για το συγκρότημα εκείνο που απέκτησε ξαφνικά μεγάλη δημοσιότητα λόγω του «Bataclan», το κλαμπ στο Παρίσι, μια και η τραγωδία συνέβη την ώρα που βρίσκονταν στη σκηνή του. Οι ίδιοι τη... γλίτωσαν και επανήλθαν λίγες εβδομάδες αργότερα στο Παρίσι για να παίξουν ένα-δύο τραγούδια μαζί με τους U2. Το θέμα βέβαια είναι η μουσική τους, για να τους ακούσουμε θα πάμε και όχι για να τους δούμε ως αξιοθέατο. Alternative, garage και μπλουζ της ερήμου από ένα γκρουπ που αρέσκεται στο σκληρό ήχο. Τα εισιτήρια κοστίζουν 34 ευρώ. 
 
* 10/9 Marky Ramone - Piraues Academy 117 
Στον ίδιο χώρο, τρεις μέρες μετά, θα δούμε ένα άλλο... αξιοθέατο: τον τελευταίο από τους Ramones. Τον Μάρκι, έστω και αν προστέθηκε στην ομάδα αρκετά αργότερα. Αλλωστε όλα τα μέλη της πρώτης-πρώτης παρέας, των θρυλικών Ramones, δεν ζουν πια. Ωστόσο, καμία σχέση οι συναυλίες του με τις αυθεντικές των Ramones. Ενα όνομα περιφέρει, σεβαστός μεν, αλλά χωρίς να μας ενθουσιάζει. Μέτριος, χωρίς το... Ramone, δύσκολα θα συγκινούσε. Εισιτήρια από 15 ευρώ. 
 
* 17/9 Ocean Wisdom & Merkules - Passport Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος) 
Αλλαγή ήχου, περνάμε στο χιπ-χοπ. Δύο καλά ονόματα, ο Ocean Wisdom και ο Mercules ενώνουν δυνάμεις και έρχονται να μας παρουσιάσουν το «φρέσκο» ήχο τους. Ο Wisdom έκανε αίσθηση με το ντεμπούτο του άλμπουμ «Chaos 93» και με κομμάτια όπως το Walkin και Splittin The Racket. Εχει μέλλον. O Merkules με συμμετοχές δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Mobb Deep και Pusha-T, παρουσιάζει από την πλευρά του ένα χιπ-χοπ περισσότερο αμερικάνικο. Είναι σίγουρο πως θα ξεπουλήσουν από εισιτήρια (13 ευρώ), τα ονόματα του είδους σαρώνουν και στην Ελλάδα. 
 
* 20/9 Buika - Ηρώδειο 
«Θέλω την αιωνιότητα» λέει η γεννημένη στην Πάλμα δε Μαγιόρκα, Buika, και από γονείς που κατάγονταν από την Ισημερινή Γουινέα. Μία τραγουδοποιός που κινείται με άνεση από το φλαμένκο στην τζαζ και από τη σόουλ στους αφρικάνικους ρυθμούς. Θα παίξει μαζί με την μπάντα της φυσικά, αλλά το σημαντικότερο είναι άλλο: θα συνοδεύεται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών Εισιτήρια από 23 έως 53 ευρώ. 
 
* 21/9 Lara Fabian - Γήπεδο Τένις ΟΑΚΑ 
Η Γαλλίδα ερμηνεύτρια που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τραγουδώντας σε επτά γλώσσες, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, φλαμανδικά, γερμανικά και ρωσικά. Οπως διαβάζουμε, πρόκειται για «μια δραματική σοπράνο που μαγνητίζει το κοινό μέσα από τις ερμηνείες της, ισορροπώντας με τις δεξιότητες της φωνής της, που φτάνουν τις τρεις οκτάβες». Οσοι πιστοί προσέλθετε, τα εισιτήρια ξεκινούν από 35 ευρώ. 
 
* 23/9 LP - Τεχνόπολη 
Είναι η τραγουδίστρια που δημιούργησε μεγάλη αίσθηση στο ελληνικό κοινό με ένα μόνο κομμάτι της, το «Lost On You». LP, η Laura Pergolizzi δηλαδή, ένα μουσικό viral με ανδρόγυνο στιλ. Αμερικανίδα, από τη Νέα Υόρκη, μετράει τρεις δίσκους στο ενεργητικό της και περιμένουμε ένα ηχηρό sold out, μία κατάμεστη Τεχνόπολη. Τιμές εισιτηρίων, καθήμενοι 38 ευρώ και όρθιοι προπώληση 23 ευρώ. Σπεύσατε. 
 
* 29/9 Sivert Hoyem - Ηρώδειο 
Τον είδαμε και πριν από μερικούς μήνες, αλλά καμία σχέση. Αλλο να παίζεις σε ένα ροκ κλαμπ και άλλο στο Ηρώδειο. Αποκτά ξεχωριστή αίγλη το συγκεκριμένο live, να δούμε και πόσο θα ταιριάζει στο χώρο (νομίζουμε πως ναι!). Ο Sivert θα παρουσιάσει τραγούδια, τόσο από την προσωπική του πορεία όσο και των Madrugada. Μαζί του, εκτός από τη μπάντα του, ένα κουαρτέτο εγχόρδων αλλά και η Marie Munroe. «Η παράσταση στο Ηρώδειο είναι το σπουδαιότερο σόου για μένα τη φετινή χρονιά γι' αυτό σκοπεύω να είναι μια αλησμόνητη νύχτα για όλους μας», λέει. Έγινε ήδη sold out και θα έχουμε κι άλλη, μία, ημερομηνία (2 Οκτωβρίου). Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινούν από 25 και φτάνουν τα 55 ευρώ. 
 
* 30/9 Saint Etienne - Gagarin 205 
Παίζουν μία κομψή ποπ υψηλής αισθητικής, πολλά χρόνια τώρα. Ο ρομαντισμός των Λονδρέζων Saint Etienne διαθέτει swinging 60s, soul, dub, και 70s ροκ μουσικό υπόβαθρο. Ο βρετανικός Τύπος την ονόμασε «pure pop». Αυτή τη φορά οι Saint Etienne θα παρουσιάσουν ολόκληρο το πρώτο τους άλμπουμ «FoxBase Alpha» (1991) αλλά και πολλά greatest hits. Εισιτήρια προπώληση 25 ευρώ, ταμείο 28 ευρώ. 
 
* 1/10 God Is An Astronaut – Fuzz 
Ιρλανδοί post–rockers, μία από τις άκρως ενδιαφέρουσες instrumental μπάντες της Ευρώπης που έχουν έρθει ξανά στην Ελλάδα, αλλά κάθε φορά παρουσιάζονται και καλύτεροι. Αυτή τη φορά, στις αποσκευές τους θα έχουν το πιο πρόσφατο album τους, «Helios / Erebus». Εισιτήρια στα 22 ευρώ προπώληση, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 25 ευρώ. 
 
* 1/10 Ian Anderson - Τεχνόπολη
Οι φίλοι των Jethro Tull είναι πολλοί στην Ελλάδα, οπότε και ο φυσικός τους... ηγέτης, αναμένεται να μαζέψει τους παλιοροκάδες της πόλης. Ξέρετε, ροκ, κιθάρες, φλάουτο σήμα κατατεθέν και ο Ian να στέκεται ακόμα στο ένα πόδι. Εισιτήρια από 35 ευρώ.