Είδαμε LP: Στην Αθήνα 5 χιλιάδες κόσμος, στο Λονδίνο 400 άτομα (με το ζόρι)

Είδαμε LP: Στην Αθήνα 5 χιλιάδες κόσμος, στο Λονδίνο 400 άτομα (με το ζόρι)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι από αυτές τις συναυλίες που δεν έχουν και τόσο περιεχόμενο, είναι μάλλον χωρίς ουσία, αλλά περνάς καλά. Και επειδή αυτό είναι το ζητούμενο. αυτό σου μένει και στο τέλος. Η LP λοιπόν στην Τεχνόπολη την Παρασκευή βράδυ. Στην κατάμεστη Τεχνόπολη.

24 Σεπτεμβρίου 2016
Μάζεψε κοντά στις 5 χιλιάδες κόσμο η κατά κόσμον Laura Pergolizzi, η LP δηλαδή με το «Lost On You» για να καταλαβαινόμαστε. Αυτή που την Τρίτη θα παίξει στο Λονδίνο, στο Bush Hall, σε έναν χώρο που σύμφωνα με τον Guardian χωράει 425 άτομα. Λέτε να μην το γεμίσει; Έχει κι έναν γάμο σε μία διπλανή αίθουσα...
 
Είναι η γνωστή, στρεβλή, οπτική των Ελλήνων: έρχεται ο Sivert Hoyem και γεμίζει δύο Ηρώδεια (καλά αυτός αντικαθιστά τον Nick Cave στις καρδιές μας, λογικό). Έρχεται η Buika και κάνει 3 χιλιάρικα. Και καταφθάνει ασθμαίνοντας η Lana Del Rey που σαρώνει παγκοσμίως και μαζεύει με το ζόρι και με «1 + 1» εισιτήριο, γύρω στις 4-5 χιλιάδες κόσμο (βέβαια, εδώ φταίει και το Terra Vibe). Χθες λοιπόν η LP είχε 5 χιλιάδες, ούτε στα όνειρά της θα έλεγα. Τι να μας πει τώρα και η PJ Harvey στην πλατεία Νερού...
 
Μία συναυλία διάφανη από κάθε άποψη. Διάφανη ως διοργάνωση. Δεν πρέπει να έχουμε δει ποτέ τέτοιου επιπέδου παραγωγή στην Τεχνόπολη. Σας τα έλεγα για το Gazarte, όσοι ήσασταν χθες βράδυ στο Γκάζι θα το διαπιστώσατε ιδίοις όμμασι. Εξέδρα για καθήμενους, δύο γιγαντοοθόνες, δύο είσοδοι, ειδική εξέδρα για ΑΜΕΑ, video wall και στην άκρη για όσους κάθονταν στο γκαζόν. Άψογη διοργάνωση. Να τα λέμε αυτά.
 
Αλλά και διάφανη η συναυλία σαν... συναυλία. Με αρνητική έννοια. Μία αδιάφορη καλλιτέχνις ιδανική να την «τραβάς» βίντεο με το κινητό τηλέφωνό σου. Έως εκεί. Χωρίς βάθος, χωρίς τραγούδια και με λίγο, προς το παρόν, αναγνωρίσιμο ύφος. Μία ώρα κι ένα τέταρτο ήταν στη σκηνή περίπου, φάνταζε αρκετό νομίζω. Ένα μόνο σας λέω: έπαιξε το «Lost On You» δύο φορές. Λες και βρισκόμασταν σε σχολικό πάρτι. Λάθος της. Έπρεπε να το παίξει και τρίτη, να το ευχαριστηθούμε ακόμα περισσότερο. Κι εμείς και τα κινητά τηλέφωνα.  

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού