«Μαζί μια υπέροχη μουσική συλλογή που δεν πρέπει να χάσει κανείς»

«Μαζί μια υπέροχη μουσική συλλογή που δεν πρέπει να χάσει κανείς»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η φράση που βλέπετε στον τίτλο προέρχεται από το διαφημιστικό της εφημερίδας «Αγορά» που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο και παρουσιάζει ανάγλυφα τη στρεβλή κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα, τόσο στο χώρο της δισκογραφίας, όσο και σε αυτόν των δώρων που δίνουν οι εφημερίδες.

27 Σεπτεμβρίου 2016
Λοιπόν η εφημερίδα το Σάββατο διαφημίζει το δώρο της, μία «μουσική συλλογή». Δεν ξέρουμε τίποτα γι΄αυτή, μόνο πως θα είναι... υπέροχη (αλίμονο).  Ούτε αν θα έχει ξένα ή ελληνικά τραγούδια, αν θα είναι heavy metal ή pop, αν θα είναι με Μπιθικώτση ή Ντέμη Ρούσσο, αν θα περιέχει τραγούδια για το φθινόπωρο ή τα μεγαλύτερα hits του καλοκαιριού.
 
Εκτός από... υπέροχη όμως έχει ένα ακόμα χαρακτηριστικό αυτή η «μουσική συλλογή»: δεν πρέπει να τη χάσει κανείς. Και όταν λέμε κανείς, το εννοούμε. Ούτε εμείς που ακούμε ροκ, ούτε εσείς που σας αρέσουν τα έντεχνα ας πούμε. Όλοι μας. Πιο προσβλητική φράση για τη μουσική, πιο δηλωτική για το σεβασμό που της δείχνουν, δεν μπορούσαν να βρουν.


 
Και από την άλλη γίνεται φανερό πόσο απαξιωμένα είναι πια τα δώρα στις εφημερίδες. Μία μουσική συλλογή από το σωρό. Δεν ξέρουν ποια είναι; Μου φαίνεται αδιανόητο, πάντοτε θέλει μία προεργασία και έγκριση καιρό πριν. Τότε; Μήπως δεν είναι μία συλλογή αλλά περισσότερες τελικά; Από το σωρό και τα υπόλοιπα των δισκογραφικών εταιριών;
 
Πλήρης απαξίωση του δημοσιογραφικού υλικού. Εννοείται πως δεν αφορά την «Αγορά» αλλά συνολικά τις εφημερίδες και την αδιέξοδη κούρσα των προσφορών.  Δεν πάει το πράγμα, δεν το καταλαβαίνουν; Και μιλάμε γι' αυτούς που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς προσφορά. Εις βάρος τους είναι στο τέλος.