Τα τραγούδια της εβδομάδας 3-9/10

Τα τραγούδια της εβδομάδας 3-9/10
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η μαύρη μουσική εδώ και χρόνια μοιάζει να εγκυμονεί κάτι καινούριο. Ο Moses Sumney, η Solange, o Weeknd που συναντά τους Daft Punk την ίδια στιγμή που μπάντες σαν τους Idles και τους Show Me The Body αναζωογονούν το punk και οι Cyanna Mercury και Chickn δηλώνουν παρών για την ελληνική σκηνή…

03 Οκτωβρίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας

Moses Sumney – Lonely World
Ο αμερικανός Moses Sumney επαναφέρει τη μαύρη μουσική στα χρόνια της αίγλης του Marvin Gaye και της Nina Simone. Κάπου εκεί ανάμεσα χαρτογραφούνται οι μουσικές διαδρομές του παρότι δεν λείπουν και τα στοιχεία από την folk της δεκαετίας του ’60 κυρίως.
Εδώ και δύο χρόνια ηχογραφεί και κυκλοφορεί ψηφιακά τραγούδια και ελπίζουμε ότι πλησιάζουμε πια στον καιρό του άλμπουμ.
Το Lonely World σε ρουφάει μέσα στον μοναχικό και ρομαντικό του κόσμο.



 
Solange – Don’t Touch My Hair
Στα ίδια μονοπάτια και η Solange Knowles, αδελφή της Beyonce και συνεργάτις της από την εποχή ήδη των Destiny’s Child, αλλά και δηλωμένη fan του Moses, αφήνει για λίγο στην άκρη τον ήχο των girl groups της Motown για να ηχογραφήσει ένα συνταρακτικό r ‘n’ b κομψοτέχνημα παρέα με τον εξαιρετικό Sampha, έναν από τους σημαντικότερους νέους μαύρους τραγουδιστές.


 
Nick Waterhouse - Old Place
Ένας τύπος που ποζάρει ως Buddy Holly, που αντί βιογραφικού παραθέτει ένα απόσπασμα του Raymond Chandler και που όταν ξεκινά να παίζει ορκίζεσαι ότι τον είχες ακούσει κάπου, κάπως, κάποτε, ίσως ακόμα και σε κάποια συλλογή της Chess. Ο κύριος Nick Waterhouse επιστρέφει με την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά του, Never Twice.


 
The Weeknd - Starboy ft. Daft Punk
Ο καναδός Abél Makkonen Tesfaye ή Weeknd είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της αμερικανικής ποπ και χορευτικής σκηνής σήμερα, αλλά και ακόμα ένας μουσικός που αναδείχθηκε μέσα από το Internet. Στη νέα του δουλειά συναντά τους γάλλους Daft Punk με το μαγικό ραβδί για ένα τραγούδι που χαρακτηρίζεται από την παραγωγή τους.


 
Cameron Avery – C’ est Toi
Μακριά από τους Tame Impala, o αυστραλός Cameron Avery υπογράφει συμβόλαιο με τηνAnti και ανεβάζει το πρώτο δείγμα από το προσωπικό του άλμπουμ που αναμένεται. Ένα υποδειγματικό ερωτικό τραγούδι σε παραγωγή του Jonathan Wilson.


 
LIV - Wings of Love
Οι LIV είναι ένα νέο σχήμα, μα τα μέλη του κάθε άλλο παρά άγνωστα μας είναι αφού η Lykke Li και ο σύντροφός της Jeff Bhasker συναντούν τους Miike Snow (Andrew Wyatt και Pontus Winnberg) και τον Björn Yttling των Peter Bjorn and John.


 
Idles – Well Done
Μπορεί να μάθαμε το Μπρίστολ κυρίως από την trip-hop σκηνή της δεκαετίας του ’90, όμως, η μουντή αυτή πόλη της Αγγλίας είναι και η γενέτειρα αυτού του θεότρελου punk σχήματος  που θα έκανε τον Mark E. Smith να γελάει με νόημα.


 
Show Me The Body - New Language
Όμως, το punk γεννήθηκε στην Αμερική κι εκεί εξακολουθεί να παράγει αδιάκοπα με δεκάδες εταιρίες και χιλιάδες μπάντες. Οι νεοϋορκέζοι Show Me The Body ρίχνουν τη γέφυρα που ενώνει τους προαναφερόμενους Fall με τους Rage Against The Machine.


 
Cyanna Mercury - There Will Be A Time
Πίσω στα μέρη μας για να συναντήσουμε τους εξαιρετικούς Cyanna Mercury, των οποίων το ντεμπούτο αναμένεται το Νοέμβριο. Ένα σχήμα που έρχεται από τα αδέλφια Σπύρο (Spyreas Sid) και Νίκο (Nick Sid) μετά τη διάλυση των Cyanna. Εξαιρετικοί στις ζωντανές εμφανίσεις τους κι έναν ήχο που παντρεύει την ψυχεδέλεια και το stoner με την ελληνική παράδοση.


 
Chickn - Aleppo /Jam
Περίπου στα ίδια μουσικά τοπία συναντάμε και τους επίσης έλληνες Chickn που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους με την ετικέτα της δισκογραφικής Inner Ear.