Τα τραγούδια της εβδομάδας 24-30/10

Τα τραγούδια της εβδομάδας 24-30/10
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιβιβαστείτε στο δικό μας μουσικό λεωφορείο με ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί. Οδηγός η Joanna Newsom και συνεπιβάτες οι Wiwek και Skrillex, Artificial Pleasure, Rolling Stones, Yak, D.R.A.M., Cinematic Orchestra, Lea Porcelain, Baildsa, HMLTD. 

24 Οκτωβρίου 2016Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Joanna Newsom - Make Hay
Πριν από έναν ακριβώς χρόνο κυκλοφόρησε το Divers, το τελευταίο, ως τώρα, και μάλλον καλύτερο άλμπουμ της Joanna Newsom. Μία δουλειά που δεν έλειψε από καμμία λίστα με τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2015. Η ίδια για να το γιορτάσει ανέβασε ένα καινούριο τραγούδι της στο Internet. Ένα από τα «κομμένα» εκείνων των ηχογραφήσεων.
Και όμως, το Make Hay, θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι μέσα στο Divers και αποδεικνύει το αστείρευτο ταλέντο της Joanna για ακόμα μια φορά.
Η εταιρία της, η Drag City, μας προετοιμάζει, ίσως, και για μία σειρά δώρων στα πλαίσια της AnniDIVERSary!, όπως έξυπνα χαρακτηρίζει το happening.



 
Artificial Pleasure – I’ll Make It Worth Your While
Κι από τον λυρισμό της Joanna στις πίστες. Οι Artificial Pleasure παντρεύουν τον David Bowie και τους Talking Heads σε ένα τραγούδι που θυμίζει το Fame του Thin White Duke, χωρίς, όμως, να το αντιγράφει.


 
Wiwek & Skrillex - Killa ft. Elliphant
Κι αν μιλάμε για ρυθμό τότε σίγουρα ο ολλανδός Wiwek με το jungle terror του, όπως χαρακτηρίστηκε το στυλ του, και ο μάγος των ηλεκτρονικών ήχων και του στούντιο Skrillex έχουν τον πρώτο λόγο. Η μουσική του μέλλοντος, αυστηρώς ακατάλληλη για άνω των 30 ετών.


 
Big Baby D.R.A.M. - WiFi feat. Erykah Badu
Από αυτή τη στήλη επιμένουμε ότι η μαύρη μουσική ανανεώνεται κι είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια της σημερινής παγκόσμιας σκηνής. Ο D.R.A.M. με το ντεμπούτο άλμπουμ του που μόλις κυκλοφόρησε έρχεται κι αυτός να προσθέσει ακόμα ένα εξαιρετικό r&b άκουσμα μέσα σ’ αυτή τη χρονιά. Εδώ μαζί με την μοναδική Erykah Badu.


 
The Cinematic Orchestra - To Believe feat. Moses Sumney
Οι μάγοι της ατμόσφαιρας, οι βρετανοί Cinematic Orchestra συναντιούνται με έναν από τους καλύτερους νέους μαύρους μουσικούς και τραγουδιστές για ένα ονειρικό ηχητικό ταξίδι.


 
Lea Porcelain – Warsaw Street
Σα να βγήκαν από το Μάντσεστερ, παρότι Βερολινέζοι, οι Lea Porcelain παραπέμπουν στους Joy Division, με το έντονο μπάσο και τη φωνή του Markus Nikolaus. Τον Απρίλιο κυκλοφόρησαν το πρώτο EP τους και το άλμπουμ τους αναμένεται.


 
Yak – Semi-automatic
Αρκετά πιο δυναμικοί και απλοί οι Yak επιστρέφουν στα βασικά στοιχεία του ροκ με τα ριφ και την ταχύτητα. Παραγωγός τους εδώ ο Steve Mackey των Pulp.


 
The Rolling Stones – Hate To See You Go
Κι αφού μιλάμε για τα βασικά στοιχεία του ροκ πώς να μην πάει το μυαλό στους Stones; Στα 70 βάλε τους πια κυκλοφορούν σε λίγες ημέρες ακόμα ένα άλμπουμ, ένα φόρο τιμής στις επιρροές τους. Εδώ σε ένα τραγούδι του Little Walter που σημάδεψε τα μπλουζ με τη φυσαρμόνικά του.


 
HMLTD - Is This What You Wanted?
Ως Happy Meal LTD ξεκίνησαν για να μείνουν τώρα μόνο στα αρχικά, HMLTD και είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες μπάντες της Μεγάλης Βρετανίας με τον ανατρεπτικό και αβανγκαρντίστικο ήχο τους που παραπέμπει στους Fat White Family, αλλά και τις εξαιρετικές, όπως διαβάζουμε, ζωντανές εμφανίσεις τους.


 
BAiLdSA - Balkan Express (Ride the train)
Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ανατρεπτικούς τους Baildsa μα σίγουρα το μίγμα των παραδοσιακών ήχων των πνευστών με το punk είναι αυθεντικά βαλκανικό και ελληνικό και δείχνουν το δρόμο σε πολλά ελληνικά σχήματα για το πώς μπορεί να είναι το ελληνικό ροκ.