Θέλετε να περιγράψετε αγώνα του Ολυμπιακού; 20.000 ευρώ!

Θέλετε να περιγράψετε αγώνα του Ολυμπιακού; 20.000 ευρώ!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ιδιαίτερα «τσουχτερό» το αντίτιμο που κλήθηκαν να πληρώσουν ορισμένοι(;) αθλητικοί ραδιοσταθμοί.

24 Οκτωβρίου 2016
update: Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς, μίλησε σήμερα το μεσημέρι για το θέμα στον Metropolis 95.5 (ακούστε την συνέντευξη ΕΔΩ). Ο οποίος επιβεβαίωσε το συμβάν αλλά μόνο για τον Metropolis και τον Σπορ FM 94.6. Εν συνεχεία επαναδιατύπωσε την χθεσινή του δήλωση, ότι τα ραδιοφωνικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων ανήκουν στις ομάδες, και ότι εκείνες καθορίζουν το τίμημά τους.

Όπως αναφέρει το τοπικό portal της Θεσσαλονίκης thestival.gr, η ΠΑΕ με ενημερωτικό της mail κάλεσε τους Σπορ FM 94.6, Metropolis 95.5, Arena 89.4 και Libero 107.4, να πληρώσουν έκαστος 20.000 ευρώ για τα δικαιώματα της μετάδοσης του ντέρμπι, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Όλα τα αθλητικά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, δηλαδή, και ο... «συνήθης ύποπτος». Χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά στην (κρατική) ΕΡΑ Σπορ και το Sport24 103.3.
 
Κάτι το οποίο, όπως είναι φυσικό, έφερε την αντίδραση των διευθυντών προγράμματων των παραπάνω ραδιοφώνων. Ο Γιώργος Μπούζος του Metropolis 95.5 είπε χαρακτηριστικά ότι «το ποσό είναι όχι απλά εξωπραγματικό αλλά εξωφρενικό», κάνοντας λόγο για «φίμωση και αποκλεισμό του κορυφαίου αθλητικού ραδιοφώνου της βορείου Ελλάδος», ενώ κατήγγειλε και το ότι οι ρεπόρτερ του «ελέγχονταν από ορισμένα άτομα» στον χώρο του γηπέδου. Αντίστοιχα, ο ιδιοκτήτης του Arena 89.4, Νίκος Πετρουλάκης, είπε μεταξύ άλλων ότι «είχαν (σ.σ. οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού) άλλους λόγους που δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε μετάδοση κάτι που φάνηκε από την διαιτησία του αγώνα"».
 
Ωστόσο σε απάντησή τους στο δημοσίευμα, οι «ερυθρόλευκοι» ανέφεραν ότι «είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε ΠΑΕ, άρα και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το πώς θα διαχειριστεί τα δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων, όπως το προβλέπει και ο κανονισμός της Super League».