Έγινε 7 χρονών ο Βήμα 99.5. Έστω και μισός...

Έγινε 7 χρονών ο Βήμα 99.5. Έστω και μισός...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με σοβαρά οικονομικά προβλήματα γιορτάζει τα έβδομα γενέθλιά του. Παρά τις δυσκολίες όμως, συνεχίζει να υπηρετεί την ενημέρωση.

30 Νοεμβρίου 2016
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συχνότητα μπαίνει σε περιπέτειες. Μετράει ήδη μια κατάσχεση μετοχών κι έναν πλειστηριασμό από τράπεζα, ως Planet επί Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Μια ανάκληση άδειας και μια απόφαση για διακοπή λειτουργίας από το ΕΣΡ, και μετατροπή του σε μουσικό ραδιόφωνο, με το ίδιο όνομα επί Παύλοβιτς-Πολυχρονίου. Μια πτώχευση και εκκαθάριση που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή και μια προσπάθεια αυτοδιαχείρισης που απέτυχε εν τη γενέσει της, ως City FM, επί Γιάννας Αγγελοπούλου.
 
Σήμερα, λειτουργώντας ως το δεύτερο ραδιοφωνικό εγχείρημα του ΔΟΛ, μετά τον ιστορικό και βραχύβιο Top FM 92.4, αντιμετωπίζει ξανά προβλήματα. Όχι επειδή ως Βήμα 99.5 δεν είναι από τα σχετικά επιτυχημένα ραδιόφωνα. Στις ακροαματικότητες έφτασε μέχρι και πάνω από το 4%, τη στιγμή που οι «από κάτω» ανταγωνιστές του ήταν τουλάχιστον μια μονάδα πίσω. Αλλά επειδή η «μπάλα» των οικονομικών προβλημάτων του ομίλου πήρε και εκείνον, όπως έγινε με τα ραδιόφωνα της ΙΜΑΚΟ και του Λυμπέρη. Με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σταθμό, ονόματα-πυλώνες του προγράμματός του π.χ. o Βασίλης Χιώτης (πρώην διευθυντής), o Βασίλης Αδαμόπουλος, o Σωτήρης Ξενάκης, o Γιώργος Παπαχρήστος, η Αφροδίτη Γραμμέλη κ.ά.
 
Κι όμως, το Βήμα 99.5 συνεχίζει να παράγει ενημερωτικό πρόγραμμα. Με προσθήκες εκ των έσω για την συμπλήρωση των κενών. Με εξαιρετικές μουσικές από τον Γιάννη Πετρίδη, τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, τη Μαρίνα Λαχανά, τον Γιώργο Τσολάκη, τον Μιχάλη Γελασάκη και τον Γιώργο Σκίντσα. Και με μια φημολογία των τελευταίων ημερών που από τη μια «στέλνουν» το Βήμα FM κατευθείαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη κι από την άλλη στον Γιάννη Αλαφούζο.
 
Από εμάς στο e-tetRadio, ευχές για (όσο το δυνατόν) μεγαλύτερη μακροημέρευση.