Είδαμε Cyanna Mercury στο Gagarin: ψυχεδέλεια πριν τα Χριστούγεννα

Είδαμε Cyanna Mercury στο Gagarin: ψυχεδέλεια πριν τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όταν σε κάποια συνέντευξη, τους ζήτησαν να περιγράψουν τα live τους με τρεις λέξεις, απάντησαν  «ιεροτελεστία, παράσταση, ένωση». Και, πιστέψτε μας, περιέγραψαν τότε ακριβώς, την performance τους στο Gagarin, την Πέμπτη το βράδυ.

23 Δεκεμβρίου 2016
Ο καινούριος δίσκος τους Archetypes, είναι ένα ψυχεδελικό, μελωδικό και δυναμικό άκουσμα και στη live του μορφή το απέδωσαν άψογα! Δεν είχε πολύ κόσμο το Gagarin, οπότε είχαμε την άνεση να αράξουμε χωρίς σπρωξίματα και αν τους απολαύσουμε. Horse dark as Night, Nothing we can do, There will be a time, The Lunatic και φυσικά Ode to the absent father και Dirty things, τα κομμάτια που δίνουν μια πνοή βαθιάς ψυχεδέλειας στους Cyanna Mercury, με ωραίες μπασογραμμές και ενδιαφέρουσες εναλλαγές. Αυτό ήταν και το επικρατέστερο χαρακτηριστικό του live τους και του άλμπουμ τους. Υπάρχουν βέβαια και τα Lilith, If we were blind και  Snake που γκρουβάρουν διαφορετικά και κάπως πιο ζωντανά, που χθες τα έπαιξαν διάσπαρτα στη setlist τους, και έσπαγαν τη μονοτονία της «μαυρίλας».


 
Προς το τέλος γυρίσαμε και λίγο το χρόνο πίσω με το I am cannibal και το San Quentin των Cyanna (σκέτο) και ανεβάσαμε παλμούς, χορέψαμε κιόλας. Πανταχού παρόν το green bullet μικρόφωνο για τα απόκοσμα φωνητικά, το οποίο είναι και η εμφανέστερη σύνδεση μεταξύ Cyanna, Cyanna Mercury και Holy Limbo. Αν δεν το ξέρατε, ψάξτε λίγο την ιστορία των τριών. Εμείς, για τους Holy Limbo, τα χουμε πει πάντως, και μετά το χθεσινό live η ετυμηγορία λέει ότι οι Cyanna Mercury συνεχίζουν το έργο των Cyanna βάζοντάς το σε καινούργια μονοπάτια. Για να δούμε τα επόμενα!

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού