Τα τραγούδια της εβδομάδας 16-22/1

Τα τραγούδια της εβδομάδας 16-22/1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Danger Mouse συναντά τον Iggy Pop σε ένα υποδειγματικό κινηματογραφικό τραγούδι, η Laura Marling τείνει να αναδειχθεί σε ιέρεια της νέας folk, ο Sampha σε εξαιρετικό crooner, ο Nergal των Behemoth γίνεται dark folk ενώ οι Sinkane, Frànçois & The Atlas Mountains κι η δική μας Σtella αποδεικνύουν ότι η μουσική δεν έχει σύνορα…

16 Ιανουαρίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας

Iggy Pop: Gold
Ο νονός του punk συναντά μία από τις μουσικές ιδιοφυίες των δύο τελευταίων δεκαετιών Danger Mouse και Iggy Pop- και το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμα καταπληκτικό τραγούδι που μας χαρίζει ο Iggy με μία από τις πολλές ως τώρα συνεργασίες του.
Το τραγούδι που είναι και το τραγούδι των τίτλων της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο Matthew McConaughey, ήταν υποψήφιο στις Χρυσές Σφαίρες όπου κέρδισε, τελικά, το City Of Stars από το La La Land.
Τη σύνθεση, πλην του πολυπράγμονα κυρίου Brian Joseph Burton (Danger Mouse) υπογράφει και ο πολυβραβευμένος κινηματογραφικός συνθέτης Daniel Pemberton.



 
Sampha: (No One Knows Me) Like The Piano
You took hold and never like me go, because no one knows me like the piano, in my mother’s home”, τραγουδά ο Sampha Sisay στο τρίτο του single από το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του, Process, που θα κυκλοφορήσει την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη. Κι αν μέχρι τώρα τον γνωρίζαμε ως ένα γνήσιο electro-soul μουσικό εδώ ξαναγυρίζει στα πρώτα του βήματα ως crooner δίπλα σε μεγάλα ονόματα.


 
Laura Marling: Wild Fire
Ίσως ακούγεται παράξενο το 2017 να συναντιούνται στην μουσική ενός νέου κοριτσιού η Joni Mitchell με την Linda Rondstadt, μα η Laura Marling το καταφέρνει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι μία από τις σημαντικότερες τραγουδοποιούς του καιρού μας. Το νέο της άλμπουμ θα τιτλοφορείται Semper Femina.


 
Coco Hames: I Do Love You
Η Coco Hames από το Nashville κουβαλάει κι αυτή την παράδοση της πατρίδας της κάπου ανάμεσα στην country και το γνήσιο rock ‘n’ roll και τα τραγούδια της είναι βουτηγμένα στη νοσταλγία. Το ντεμπούτο της αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.


 
Cherry Glazerr: Nuclear Bomb
Περισσότερο εφηβικοί οι Cherry Glazerr από το Λος Αντζελες μας προσφέρουν ακόμα ένα παιχνιδιάρικο τραγούδι που ισορροπεί ανάμεσα στην εύθραυστη εφηβεία και την ώριμη θηλυκότητα με την τραγουδίστρια Clementine Creevy να ερωτοτροπεί στο απολαυστικό βίντεο με την κιθάρα της που αναλαμβάνει τον ρόλο του συντρόφου της.


 
Vant: Do You Know Me?
O Mattie Vant και η μπάντα του είναι πιο ξεκάθαροι και σαφώς επιθετικότεροι όσο και νοσταλγικοί, ταυτόχρονα. Γνήσιο garage rock για ένα συγκρότημα που ετοιμάζεται να μας συστηθεί μέσα από το ντεμπούτο τους Dumb Blood.


 
Me And That Man: My Church Is Black
Ποιος θα περίμενε τον frontman μιας death metal μπάντας να ηχογραφήσει ένα folk δίσκο και να γράφει τραγούδια σαν αυτό; Ο Nergal των Behemoth αποκαλύπτει ένα διαφορετικό εαυτό που μοιάζει να κινείται στα χνάρια του Nick Cave και των Sparklehorse.


 
Frànçois & The Atlas Mountains: Grand Dérèglement
Στον δικό τους ιδιαίτερο κόσμο οι γαλλοβρετανοί Fràois & The Atlas Mountains με τον γάλλο François Marry να ανακατεύει γαλλικά και αγγλικά όπως η μπάντα ανακατεύει την pop με αφρικανικούς ρυθμούς και ανατολικά μουσικά ιδιώματα πίσω από ξεκάθαρα πολιτικό στίχο. Στο βίντεο του προπομπού του νέου τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα, συναντάμε τον παλαιστίνιο πρόσφυγα χορευτή Mohamed Okal σε ένα διάλογο σωμάτων μαζί με τον François.


 
Sinkane: Telephone
Στους ίδιους περίπου μουσικούς τόπους και ο σουδανός Sinkane ή Ahmed Gallab που μας προετοιμάζει για τη νέα του δουλειά με ένα ξέφρενο disco-funk τραγούδι. Στο βίντεο η μπαλαρίνα Kelly Nakamura.


 
Σtella: Way To Go
Μετά το πολύ καλό ντεμπούτο της η Σtella επιστρέφει για το δύσκολο δεύτερο βήμα που θα τιτλοφορείται Works For You. Το δεύτερο single, Way To Go στο γνωστό της pop μοτίβο με soul επιρροές.