Τα τραγούδια της εβδομάδας 23-29/1

Τα τραγούδια της εβδομάδας 23-29/1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εδώ και λίγο καιρό ο μουσικός κόσμος εγκαταλείπει την ανεμελιά και συναντιέται ξανά με την πολιτική κι η εκλογή του Donald Trump ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερους καλλιτέχνες. Οι Gorillaz χαιρετίζουν με τον δικό τους ειρωνικό τρόπο κι οι Arcade Fire συναντούν την Mavis Staples συντασσόμενοι αμφότεροι με τους διαδηλωτές στους αμερικανικούς δρόμους.

23 Ιανουαρίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Gorillaz feat. Benjamin Clementine: Hallelujah Money
Έξι ολόκληρα χρόνια από το τελευταίο άλμπουμ των Gorillaz και τα τέσσερα καρτούν επιστρέφουν υπό τις οδηγίες των Damon Albarn και Jamie Hewlett, φυσικά, με ένα τραγούδι γεμάτο ειρωνεία και πικρόχολο χιούμορ για όσα ζούμε αυτό τον καιρό.
Ο Benjamin Clementine με την ιδιαίτερη φωνή του τραγουδά μέσα από τον πύργο του Donald Trump ενώ πίσω του απλώνεται μία χαοτική πραγματικότητα.
Αλληλούια, το χρήμα!
Ένας ιεροκήρυκας κυνισμού σε ένα κήρυγμα λατρείας του κέρδους από τον χρυσό του θρόνο.
Αναμένουμε και τις λεπτομέρειες για το άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά.



 
Arcade Fire: I Give You Power
Στα χνάρια των Gorillaz και οι Arcade Fire που μαζί με την θρυλική και άκρως πολιτικοποιημένη Mavis Staples τραγουδούν “I Give You Power over me, now I take it back” πάνω σε ένα ηλεκτρονικό και ρυθμικό χαλί και ένα ρεφρέν που θυμίζει λίγο το I’ve got the power των Snap. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στην American Civil Liberties Union, μέλος της οποίας είναι και η Mavis.


 
Spoon: Hot Thoughts
Απ’ το Τέξας, πατρίδα του νέου αμερικανού προέδρου, οι Spoon, που φέτος συμπληρώνουν είκοσι χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και το γιορτάζουν επιστρέφοντας στην πρώτη τους εταιρία. Αυτό είναι το δεύτερο δείγμα που παρουσιάζουν από το αναμενόμενο άλμπουμ τους και αποφασίζουν να γίνουν πιο χορευτικοί, αλλά και ελαφρώς δραματικοί. Όπως κι αν έχει, το Hot Thoughts είναι μία από τις καλύτερες στιγμές τους σ’ αυτά τα 20 χρόνια.


 
Dirty Projectors: Up In Hudson
Για έναν έρωτα που σβήνει μας τραγουδά ο David Longstreth που συνεχίζει μόνος πια ως Dirty Projectors, αφού η μπάντα δεν υφίσταται, καθώς αποχώρησε η τραγουδίστρια και σύντροφός του Amber Coffman. Κι αυτήν ακριβώς την ιστορία χωρισμού μας αφηγείται εδώ σε ένα στοιχειωμένο ερωτικό ύμνο που ακροβατεί ανάμεσα στο ροκ, τη σόουλ, την jazz, την αφρικανική μουσική, την electronica και το r&b…


 
Chaz Bundick Meets The Mattson 2: Star Stuff
Σε νέες περιπέτειες κι ο Chaz Bundick (που μέχρι πέρυσι, τουλάχιστον, τον γνωρίζαμε ως Toro Y Moi), ο οποίος συναντά τους δίδυμους αδελφούς Mattson 2 (ο κιθαρίστας Jared κι ο ντράμερ Jonathan) σε ένα σχήμα υπό την ονομασία Chaz Bundick Meets the Mattson 2.


 
Polo & Pan: Jacquadi
Κι από την Αμερική στη Γαλλία για να συναντήσουμε τους δύο djs και παραγωγούς Polocorp (Paul Armand-Delille) και Peter Pan (Alexandre Grynszpan) και το νέο ηλεκτρονικό, ρυθμικό μίνιμαλ πρότζεκτ τους.


 
Migos: What The Price
Πίσω στις ΗΠΑ όπου συναντάμε το hip-hop τρίο των Migos από την Ατλάντα που χαλάνε κόσμο αυτή τη στιγμή και σκαρφαλώνουν στην κορυφή των αμερικανικών charts. Επιθετικοί και αυθεντικοί, χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της νέας τάσης της rap.


 
Young Thug: Guwop
Στα ίδια μονοπάτια κι ο Young Thug που το 2016 κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα ραπ άλμπουμ. Από εκεί και το Guwop στο βίντεο του οποίου κάνουν ένα σύντομο πέρασμα κι οι Migos.


 
Leon Of Athens: Xenos
Ο Leon είναι ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπρόσωπους της νέας ελληνικής pop σκηνής που, δυστυχώς, μοιάζει να έχει περισσότερους εκπρόσωπους από θιασώτες. Στη νέα του δουλειά ακούγεται λίγο Archive μα αυτό κάθε άλλο, παρά ως κακό μπορεί να χαρακτηριστεί. Και γιατί, αλήθεια, οι Archive να κάνουν επιτυχία εδώ κι ο Leon όχι;


 
Sofia Sarri: Roller Coaster Blues
Η Σοφία Σαρρή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η ελληνίδα Joanna Newsom, όμως, μοιάζει αρκετά πιο απλωμένη στις επιρροές της. Ακόμα μία διαφορά της, η κρητική λύρα που παίρνει τη θέση της άρπας. Διαφορετικά, ειδικά στις πιο folk στιγμές της αυτού του άλμπουμ και τα ονειρικά τοπία που σκαρώνει μας φέρνει στο νου την αμερικανίδα μάγισσα της νέας folk και αβανγκάρντ σκηνής.