«Παρακαλούμε σεβαστείτε το πένθος μας και αφήστε μας για λίγο καιρό ήσυχους»

«Παρακαλούμε σεβαστείτε το πένθος μας και αφήστε μας για λίγο καιρό ήσυχους»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διαμαρτυρία της οικογένειας του Λουκιανού Κηλαηδόνη σχετικά με τη διοργάνωση συναυλίας – αφιερώματος προς τιμήν του στο 10ο «Vinyl Is Back».

07 Μαρτίου 2017
«Στον Λουκιανό Κηλαηδόνη θα είναι αφιερωμένο το 10ο Vinyl Is Back που θα διεξαχθεί το τριήμερο 17 – 19 Μαρτίου στο Μουσείο Αυτοκινήτου, με ελεύθερη είσοδο» διαβάζουμε στην ανακοίνωση της διοργάνωσης. Και συνεχίζει: «Με το σεβασμό στο πρόσωπο του Λουκιανού θα λάβουν χώρα στο 3ήμερο του Vinyl Is Back εκδηλώσεις όπως προβολές αρχειακού υλικού από θρυλικές συναυλίες του, έκθεση φωτογραφίας, σκίτσων ενώ ετοιμάζεται μια συναυλία – έκπληξη με την συμμετοχή γνωστών ερμηνευτών που τραγούδησαν κατά καιρούς μαζί με τον Λουκιανό  με την συνοδεία των αυθεντικών μελών της ορχήστρας του! Την επιμέλεια του προγράμματος της συναυλίας και της ορχήστρας του έχει ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Λουκιανού, Ανδρέας Τσεκούρας. Θα τραγουδήσουν: Μανώλης Μητσιάς, Βαγγέλης Γερμανός, Αγνή, Δώρος Δημοσθένους, Ηρώ Σαϊα, Παντελής Αμπαζής κ.α.  Η ορχήστρα: Ζαφείρης Τσίναλης (ντραμς), Στέλιος Λαδόπουλος ((μπάσο), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Ανδρέας Τσεκούρας (μπάντζο), Μελέτης Πόγκας (πιάνο, steel guitar, ντόμπρο), Βασίλης Τζαβάρας (πιάνο, κιθάρα)».
 
Ωραία και καλά όλα αυτά, έλα όμως που η οικογένεια του Λουκιανού δεν θέλει καμία συναυλία και κανένα αφιέρωμα. Έβγαλε και ανακοίνωση πριν από λίγο. «Ο Ανδρέας Τσεκούρας, στενός συνεργάτης του Λουκιανού επί πολλά χρόνια, την ημέρα που αποχαιρετούσαμε τον Λουκιανό, μας ενημέρωσε ότι θα αφιερωθεί στον Λουκιανό μία βραδιά του ‘’Vinyl Is Back’’», γράφουν. «Παρόλο που θεωρήσαμε πολύ άκαιρη και βεβιασμένη αυτή την κίνηση, είπαμε ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε σε κανέναν να τιμά τον Λουκιανό, αλλά ότι εμείς δεν πρόκειται να έχουμε καμία ανάμειξη. Βλέπουμε, όμως, με έκπληξη ότι η απλή βραδιά που μας είπαν ότι θα γίνει, μετατρέπεται σχεδόν σε φεστιβάλ αφιερωμένο στον Λουκιανό. Θεωρούμε ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε τέτοια εκδήλωση.  Για εμάς, την οικογένειά του, είναι αδύνατον να ακούσουμε ακόμα έστω και ένα τραγούδι του». Και καταλήγουν: «Δεν έχουμε ορίσει κανέναν διαχειριστή της δουλειάς του και καμία άλλη εκδήλωση, εκτός από αυτές που θα διοργανώσουμε εμείς, δεν μας εκπροσωπεί. Παρακαλούμε σεβαστείτε το πένθος μας και αφήστε μας για λίγο καιρό ήσυχους».
 
Μήπως θα έπρεπε μετά από αυτό οι διοργανωτές του πολύ καλού κατά τ' άλλα «Vinyl Is Back» να ματαιώσουν τη συναυλία; Έτσι είναι το σωστό, έτσι πρέπει δηλαδή.