Εως και να αποβληθεί η ΑΕΠΙ από τους παγκόσμιους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης δημιουργών

Εως και να αποβληθεί η ΑΕΠΙ από τους παγκόσμιους οργανισμούς  συλλογικής διαχείρισης δημιουργών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστολή προς την ΑΕΠΙ έστειλαν ο CISAC και η GESAC, ο παγκόσμιος κι ευρωπαϊκός αντίστοιχα οργανισμός που εκπροσωπούν τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης δημιουργών.

22 Μαρτίου 2017
Οι δύο οργανισμοί ζητούν από την ΑΕΠΙ να εισάγει επείγουσες μεταρρυθμίσεις προς συμμόρφωση με τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές της  CISAC και των επαγγελματικών της κανόνων (Professional Rules). Η CISAC αξιολογεί, επίσης, νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των ευρημάτων του πορίσματος. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις, όπως η αποβολή (της ΑΕΠΙ) από μέλος της CISAC και της GESAC.
Η CISAC και η GESAC δεσμεύονται να συνεργαστούν με την κυβέρνηση και την κοινότητα των δημιουργών προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην Ελλάδα και να εξασφαλίσουν ότι οι δημιουργοί θα λαμβάνουν τις αμοιβές τους, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και από το εξωτερικό.
 
Η CISAC και η GESAC διερευνούν διάφορους τρόπους προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι οι δημιουργοί στην Ελλάδα θα καταλήξουν με έναν διαφανή οργανισμό συλλογικής διαχείρισης, τον οποίο θα ελέγχουν, με κατάλληλη εποπτεία, και στον οποίο τα δικαιώματα που εισπράττονται θα καταλήγουν στους δημιουργούς που τα δικαιούνται.