Τα τραγούδια της εβδομάδας 27/3 – 2/4

Τα τραγούδια της εβδομάδας 27/3 – 2/4
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία μπάντα καρτούν βλέπει τον κόσμο με τη δική της αλλόκοτη ματιά. Οι Gorillaz επιστρέφουν. Το ίδιο κι ο Perfume Genius, οι Ride, ο Thurston Moore, οι θεατρικοί Future Islands, οι ονειρικοί London Grammar κι οι Low Roar κι ο Chuck Berry μας στέλνει τον τελευταίο του χαιρετισμό…

27 Μαρτίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας

Gorillaz: Andromeda / Ascension / Saturn Barz / We Got The Power
Στους Gorillaz αναφερθήκαμε πρόσφατα παρουσιάζοντας το πρώτο δείγμα από την πολυαναμενόμενη νέα τους δουλειά μετά από έξι χρόνια.
Μόλις πριν λίγες ημέρες, όμως, παρουσίασαν τέσσερα ακόμα νέα τραγούδια από το Humanz, ένα άλμπουμ άκρως πολιτικό, καθώς φαίνεται, με πολλές και ξεχωριστές συνεργασίες. Danny Brown, Mavis Staples, Grace Jones, Pusha T, De La Soul, Kali Uchis, Kelela, Zebra Katz, Benjamin Clementine…
Το Andromeda είναι ένα από αυτά, αναφερόμενο σε ένα κλαμπ του Colchester που έπαιζε soul μουσική στη δεκαετία του’80.
Στο Ascension συναντάμε τον Vince Staples σε ένα αλλόκοτο rap χαστούκι στην αμερικανική κοινωνία ενώ στο Saturn Barz την παράσταση κλέβουν οι καρτούν χαρακτήρες της μπάντας σε ένα βίντεο 360 μοιρών.
Ακόμα πιο πολιτικό, το We Got The Power, με την Jehnny Beth των Savages στα φωνητικά και τον Noel Gallagher, σε ρόλο κομπάρσου, κάτι που σπανίως συνηθίζει. Ενα δυνατό μήνυμα με soul επιρροές στον ήχο.

 

 

 

 


Perfume Genius: Slip Away
Ο Mike Hadreas είναι αντισυμβατικός κι αυτό έγινε εμφανές από την προηγούμενη δουλειά του, το εξαιρετικό pop διαμάντι με τον τίτλο Too Bright. Κάπως έτσι, επιστρέφει και τώρα με ένα τραγούδι που στηρίζεται σε βαριά τύμπανα, ηλεκτρονικά, πιάνο αλά Fad Gadget και ένα φωνητικό παιχνίδι από την όπερα ως το ροκ με ολίγη πρόζα από Kate Bush. Η νέα του δουλειά με τίτλο No Shape θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα.


 
James Blake: My Willing Heart
Κι από έναν πολυπρόσωπο μουσικό σε έναν αριστοτέχνη της ατμόσφαιρας και του συναισθήματος. Το My Willing Heart, ένα ακόμα εξαιρετικό (ίσως και το καλύτερο) δείγμα από το περυσινό του άλμπουμ το οποίο, όμως, μόλις απέκτησε το βίντεό του με την Natalie Portman έγκυο, μόλις λίγες ημέρες πριν γεννήσει την κόρη της.


 
Ride: Charm Assault
Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Waves το 2003 και αφού είχε μεσολαβήσει μία διάλυση το 1996 οι ηγέτες της shoegazing σκηνής και της θορυβώδους ψυχεδέλειας επιστρέφουν με δύο νέα τραγούδια προετοιμάζοντάς μας για ένα ακόμα άλμπουμ. Κι αυτή τη φορά ακούγονται περισσότερο κεφάτοι και ρυθμικοί σε ένα σχεδόν χορευτικό ροκ τραγούδι.


 
Future Islands: Cave
Κι αφού συναντήσαμε τους Ride που ξεκίνησαν στα 80s γιατί να μην σταθούμε και στους Future Islands που κουβαλάνε την αύρα εκείνης της δεκαετίας στη μουσική τους; Στο βίντεο του Cave, το δεύτερο single από το αναμενόμενο Far Field, πρωταγωνιστεί ο Jonathan Lamberton, ο οποίος κάνει τη διερμηνεία του δημάρχου της Νέας Υόρκης στη νοηματική.


 
London Grammar: Truth Is a Beautiful Thing
Οι τόνοι πέφτουν και οι London Grammar μας χαρίζουν ένα ακόμα ευαίσθητο και τρυφερό dream pop τραγούδι που φέρει και τον τίτλο του νέου τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

 

Low Roar: Waiting
Στο ίδιο ονειρικό ύφος και οι ισλανδοί Low Roar με ένα από τα καλύτερα ποπ τραγούδια αυτών των πρώτων τριών μηνών της χρονιάς που διανύουμε.


 
Drake: Passionfruit
Ο Drake αναδεικνύεται πια σε ένα ξεχωριστό τραγουδιστή και έναν από τους πιο ενδιαφέροντες μαύρους μουσικούς και στο Passionfruit –ίσως, το καλύτερο τραγούδι του νέου του άλμπουμ- μας αποκαλύπτει μία ευαίσθητη πτυχή του.
Ακούστε το μέσω του Spotify

Thurston Moore: Smoke Of Dreams
Πόσοι μουσικοί θα δικαιούνταν και με το παραπάνω να κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ με τίτλο Rock n Roll Consciousness; Ελάχιστοι και ένας εξ αυτών ο σπουδαίος Thurston Moore που με τους Sonic Youth σημάδεψε τρεις ολόκληρες δεκαετίες. Το Smoke Of Dreams παιχνιδίζει με το soft rock και τις χαμηλότονες μουσικές στιγμές των Sonic κάπου εκεί στις αρχές των 90s.


 
Chuck Berry: Big Boys
Κι αφού μπήκαμε στα χωράφια των μεγάλων προσωπικοτήτων του ροκ ας συναντήσουμε κι αυτόν που αν δεν υπήρχε ο Elvis θα μπορούσε να είναι ο βασιλιάς του. Τον Chuck Berry που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μόλις ημέρες και ενώ είχε ήδη σχεδόν έτοιμο ένα ακόμα άλμπουμ με τίτλο το όνομά του: Chuck. Μαζί του εδώ οι Tom Morello και Nathaniel Rateliff.