Τα τραγούδια της εβδομάδας 3-9/4

Τα τραγούδια της εβδομάδας 3-9/4
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Kendrick Lamar επιβεβαιώνει ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους –μαύρους, αλλά και γενικότερα- μουσικούς της γενιάς του, ενώ οι Slowdive επανέρχονται μετά από σιωπή 20 χρόνων. Broken Social Scene, K.Flay, Baby Guru, FKJ, Sammy Brue, Anathema κι ένας συγκινητικός Nick Cave συμπληρώνουν τα τραγούδια της εβδομάδας…

03 Απριλίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Kendrick Lamar: Humble
To To Pimp A Butterfly ήταν αναμφισβήτητα ο δίσκος του 2015 αφού βρέθηκε να φιγουράρει στο Νο 1 των περισσότερων (σχεδόν όλων, δηλαδή) λιστών με τα καλύτερα άλμπουμ εκείνης της χρονιάς. Ένα σκοτεινό, hip-hop και r&b διαμάντι.
Ο Kendrick επέστρεψε αυτή την εβδομάδα με δύο συνθέσεις που μοιάζουν παράταιρες μεταξύ τους, μα ποιος τον κατηγόρησε ποτέ για ομοιογένεια και ποιος την χρειάζεται, άλλωστε, στη μουσική;
Έτσι, ενώ το The Heart Part 4 είναι ένα σκοτεινό hip-hop που μοιάζει να βγήκε από το Butterfly, το Humble είναι ένας χορευτικός δυναμίτης. Και τα δύο, όμως, είναι προσωπικά, εξομολογητικά και μας προϊδεάζουν για ένα ακόμα πολύ καλό άλμπουμ.

 


Slowdive: Sugar For The Pill
Και όμως… Πάνε σχεδόν 30 χρόνια από τότε που πρωτακούσαμε τους Slowdive και 22 από τότε που μας αποχαιρέτισαν. Η σύντομη περιπέτεια των Mojave 3 που έστησαν οι Halstead, Goswell και McCutcheon μετά τη διάλυση μάλλον έχει τελειώσει και ξαναρχίζει η όμορφη περιπέτεια των Slowdive αφού επιστρέφουν με νέα δουλειά κι ένα όμορφο, υπνωτικό τραγούδι.


 
A Tribe Called Quest: Dis Generation
Όσο γι’ αυτή την φοβερή παρέα μας έκανε τη χάρη να επιστρέψει πέρυσι με το καταπληκτικό We got it from Here... Thank You 4 Your Service κι από εκεί βγάζουν ένα ακόμα βίντεο για ένα από τα δυνατότερα τραγούδια του άλμπουμ τους. Μία δυνατή κραυγή ενάντια στο σύστημα.


 
K.Flay: High Enough
Η K.Flay (Kristine Meredith Flaherty το πραγματικό της όνομα) πρωτοκυκλοφόρησε άλμπουμ το 2014 μετά από μία σειρά EPs και αυτή την εβδομάδα επιστρέφει με τη δεύτερη δουλειά της, Every Where Is Some Where. Σχεδόν, παιχνιδιάρικος ο τίτλος, όπως σχεδόν παιχνιδιάρικο είναι και το πρώτο της single. Όμως, πίσω από τους φαινομενικά αθώους στίχους ενάντια στα ναρκωτικά κρύβεται κάτι. Ένα ιδιαίτερο ταλέντο τόσο ερμηνευτικό όσο και συνθετικό. Η ποπ της δεν είναι και τόσο αθώα…


 
Baby Guru: Tell Me What You’re Made Of
Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τους έλληνες Baby Guru και τη νέα τους δουλειά που παρουσίασαν και πρόσφατα στο Gagarin. To Tell Me What You’re Made Of διαθέτει κι ένα εξαιρετικό βίντεο σκηνοθετημένο από τον The Boy.


 
Broken Social Scene: Halfway Home
Επιστροφών συνέχεια κι αυτή τη φορά συναντάμε τους Broken Social Scene μετά από επτά χρόνια σιωπής με ένα χαρακτηριστικό δείγμα της φορτισμένης και φορτωμένης ενορχηστρωτικά indie-pop τους. Η νέα τους δουλειά θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2017…


 
Danny Brown: Ain’t It Funny
Ο Danny Brown είναι σίγουρα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες νέους ράπερ που έρχονται από την πατρίδα του Eminem, το Ντιτρόιτ. Το περυσινό του Atrocity Exhibition ήταν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς κι από εκεί και το Ain’t It Funny με το σχεδόν σπλάτερ βίντεο του, μιας γροθιάς στον αμερικανικό μικροαστισμό με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Gus Van Sant.


 
FKJ: Why Are There Boundaries
Κι ας επιστρέψουμε στην Ευρώπη και την πόλη του φωτός για να συναντήσουμε τον FKJ έναν από τους πιο ενδιαφέροντες παραγωγούς της νέας γαλλικής house σκηνής. Ένα σχεδόν παλιομοδίτικο rnb-soul-blues τραγούδι.


 
Anathema: Springfield
Σε χαμηλούς τόνους, με αρκετή δόση λυρισμού επιστρέφουν κι οι Anathema, γνήσιοι εκπρόσωποι του ambient rock. Το Springfield είναι ένα ατμοσφαιρικό και ποιητικό τραγούδι, αντιπροσωπευτικό του νέου τους άλμπουμ, The Optimist.


 
Sammy Brue: I Know
O 15χρονος Sammy Brue είναι ένα παιδί-θαύμα της νέας indie country-folk σκηνής. Το νέο του τραγούδι δεν μαρτυρά καθόλου την ηλικία του καθώς τόσο η ερμηνεία του όσο και ο ήχος του σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι έχεις να κάνεις με ένα ώριμο μουσικό. Στην παραγωγή ο σημαντικός εκπρόσωπος αυτής της σκηνής, John Paul White των Civil Wars.


 
Bonus track

Nick Cave & The Bad Seeds: Steve McQueen
Το One More Time With Feeilng και το Skeleton Tree, μία ταινία κι ένας δίσκος, δηλαδή, σημάδεψαν το 2016 με την υπογραφή του Nick Cave. Από την ταινία, μόλις κυκλοφόρησε ένα απόσπασμα ως αυτούσιο βίντεο για ένα κομμένο από το άλμπουμ τραγούδι με τον Nick να απαγγέλλει επάνω από ένα πιάνο. Συνταρακτικός…