#choosemusic: ο Best 92.6 είναι εδώ, ενωμένος δυνατός

#choosemusic: ο Best 92.6 είναι εδώ, ενωμένος δυνατός
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυτοδιαχειριζόμενος ο Best 92.6, αυτοδιαχειριζόμενη και η «Εφημερίδα των Συντακτών», σκέφτηκα να αφιερώσω στο Σαββατιάτικο φύλλο (αύριο) μία σελίδα για το σταθμό. Να μάθουν και οι αναγνώστες της εφημερίδας που δεν είναι του... χώρου μερικά πράγματα για το ραδιόφωνο αυτό.

12 Μαΐου 2017
Εχει συμπληρώσει ήδη 15-16 μήνες στον αέρα ο νέος Best 92.6 και προχωράει ακάθεκτος. Είδατε πόσο καλά λειτουργεί η αυτοδιαχείριση αν υπάρχει σύμπνοια; Και γνωρίζω εκ των έσω πως το πείραμα αυτό δεν άρεσε σε αρκετούς από τους ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων - οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω κάνουν κακό στο ραδιόφωνο, οι ιδιοκτήτες εννοώ και θα τα πούμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες. Τον πολέμησαν λοιπόν και μέσα στην ΕΙΙΡΑ τον Best 92.6. Ασε δε που προσωπικά το όλο σκηνικό το συνδέω και με τις μετρήσεις ακροαματικότητας της Bari-Focus. Δύο ραδιόφωνα ύψωσαν φωνή στην ένωση των ιδιοκτητών, ο Best 92.6 και ο 105.5 Στο Κόκκινο και από τότε αγκομαχούν στις ακροαματικότητες.
 
«Υπήρξαν γενικά ελάχιστες και μονομερείς αντιδράσεις από τους υπόλοιπους ραδιοφωνικούς σταθμούς» λέει η Λίνα Βασιλοπούλου από τον Best 92.6. «Κάποιες λίγες μεγαλόστομες ανακοινώσεις κανά δύο ραδιοφωνικών στελεχών όταν κλείσαμε, ότι καθάρισε το τοπίο, αλλά και κανά δυο προβλέψεις αποτυχίας, στις οποίες δεν δώσαμε ποτέ σημασία γιατί ξέραμε τι θέλαμε και πως θα το καταφέρουμε. Είχαμε ακόμα και εκείνη την περίοδο ισχυρή υποστήριξη από τους ακροατές μας, γιατί δεν μπόρεσε κανένας άλλος σταθμός να καλύψει το κενό μας αν και γίνανε αρκετές προσπάθειες».
 


Κανένας δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του Best 92.6 όσο αυτός έλειπε από τα FM. Ο Εν Λευκώ 87.7 έγινε πιο ηλεκτρονικός αλλά δεν τράβηξε κόσμο. Ενώ το Up Radio 88.6 που είχε τα φόντα δεν τα κατάφερε γιατί οι ιδιοκτήτες του δεν καταλάβαιναν τι τους γινότανε ώστε να το υποστηρίξουν. Οσο για κάτι προσπάθειες τύπου Dream 94.3 παρουσιάζουν ενδιαφέρον αλλά είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Επέστρεψε λοιπόν ο Best 92.6 και προσπαθεί να μαζέψει πάλι τους ακροατές του, κάποιοι εκ των οποίων έχουν βρει στέγη σε άλλα ραδιόφωνα. Αλλάζουν και οι εποχές φυσικά.
 
Το παρακάτω TOP 10 του σταθμού το επέλεξε ο Γιώργος Καρκάνης ώστε να πάρουμε μία γεύση από τις μουσικές τους. «Ο Best 92,6 συνεχίζει να κάνει ότι έκανε πάντα. Εξακολουθεί να διαμορφώνει το μουσικό του στίγμα χωρίς “αποκλεισμούς” και διαλέγει από τις πηγές που παράγουν καλή μουσική» λέει ο ίδιος, μεταξύ άλλων, στην «Εφ.Συν.» αύριο.
 
BONOBO-No Reason
JOE GODDARD-Music Is The Answer
LAST CHANCE-Skin Of Dreams
LONDON GRAMAR-Big Picture
MICHAEL KIWANUKA-Cold Little Heart
PAROV STELAR-Beauty Mark
SUBMOTION ORCHESTRA-Empty love
THE XX-On Hold
THIEVERY CORPORATION-Letter To The Editor
UNKLE-Lookin' For The Rain