Τα τραγούδια της εβδομάδας 22-28/5

Τα τραγούδια της εβδομάδας 22-28/5
Ακολουθήστε μας στο Google news

Courtney Barnett, Muse, Nilüfer Yanya, Beach House, Broken Social Scene παρέα με τη Feist, Sparks, Voices, Ghostpoet, Danger Mouse κι η Selena Gomez σε ένα τραγούδι έκπληξη να σαμπλάρει Talking Heads χρωματίζουν τις νέες κυκλοφορίες των τελευταίων ημερών…

22 Μαΐου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Courtney Barnett: How To Boil An Egg
Πάνε δυο χρόνια από την κυκλοφορία του εξαιρετικού άλμπουμ της Courtney Barnett, Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit και παρότι δεν έχουμε νέα για κάποια δουλειά της η αυστραλέζα ρόκερ αποφάσισε να ξαναηχογραφήσει ένα παλιό της τραγούδι που δεν βγήκε ποτέ σε κάποιο δίσκο της.
Το How To Boil An Egg, το τραγουδούσε, όπως λέει η ίδια, στα 21 της σε βραδιές νέων μουσικών σε διάφορα κλαμπ της πατρίδας της και τώρα αποφάσισε να το βγάλει αρχικά σε ψηφιακή μορφή και σε λίγο καιρό σε φυσική ως μέρος του Split Singles Club ενός πρότζεκτ συνεργασίας της με τον Jen Cloher της Milk! Records και την ανεξάρτητη αυστραλέζικη εταιρία Bedroom Suck.


 


Muse: Dig Down
Εδώ και λίγες ημέρες οι Muse μας πρεοϊδέαζαν για νέα δουλειά καθώς ανέβαζαν teasers από το στούντιο και επιτέλους έχουμε και το πρώτο ολοκληρωμένο τραγούδι. Το Dig Down θυμίζει τον ήχο τους μόνο στα φωνητικά με τα γνωστά χορωδιακά αλά Queen μιας και κατά τα λοιπά στηρίζεται στο ρυθμικό μέρος του μπάσου και της ντραμς.


 
Selena Gomez: Bad Liar
Οσο κι αν σας φανεί περίεργο η Selena Gomez καταφέρνει να ξεφύγει από τον συρφετό της καταναλωτικής ποπ ηχογραφώντας με τη… βοήθεια των Talking Heads ένα τραγούδι έκπληξη. Κι όλα αυτά γιατί το Bad Liar στηρίζεται στο γνωστό ριφ του μπάσου του Psycho Killer.


 
Nilüfer Yanya: Golden Cage
Jazz, post punk, new wave, pop και soul μπερδεύονται γλυκά στη μουσική της λονδρέζας Nilufer Yanya μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς.


 
Beach House: Chariot
Καινούριο άλμπουμ δεν διαθέτουν οι Beach House, αλλά ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν μία συλλογή με b-sides και ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις τους. Μία εξ αυτών και το ονειρικό Chariot.


 
Broken Social Scene: Hug Of Thunder
Αντίθετα, οι Broken Social Scene θα κυκλοφορήσουν νέα δουλειά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια απουσίας και τη Feist ξανά δίπλα τους!


 
Sparks: What The Hell Is It This Time?
Επιστροφή, όμως, έχουμε και για τους Sparks, την ποιοτικότερη και πιο ενδιαφέρουσα μουσική φάρσα από τη δεκαετία του ’70 και μετά. Hippopotamus ο τίτλος κι η κυκλοφορία αναμένεται τον Σεπτέμβριο.


 
Voices : Petrograph
Ο μουσικός Τύπος τους προσδιορίζει ως μία black metal μπάντα, μα οι Voices δεν φοβούνται να βάλουν στοιχεία από punk και  thrash στη μουσική τους. Το Petrograph είναι ένα τραγούδι που ηχογράφησαν το 2016 και αποφάσισαν να το κυκλοφορήσουν τώρα αφού τότε συμπεριλήφθηκε μόνο σε μία περιορισμένη συλλογή.


 
Ghostpoet: Immigrant Boogie
Πολιτικός, σκοτεινός, ρομαντικός με τον δικό του περίεργο τρόπο ο Ghostpoet επιστρέφει με ένα τραγούδι αφιερωμένο στο προσφυγικό που μοιάζει να συγκινεί περισσότερο τους ξένους μουσικούς από όσο τους εγχώριους..


 
Danger Mouse ft. RTJ, Big Boi: Chase Me (Music From The Motion Picture Baby Driver)
Από τους πιο ενδιαφέροντες μουσικούς και παραγωγούς ο πολυπράγμων αμερικανός Brian Joseph Burton ή Danger Mouse γράφει τη μουσική για τη νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Kevin Spacey και τον Jamie Foxx.