«Το ΕΣΡ να δώσει χρονοδιάγραμμα για τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες».

«Το ΕΣΡ να δώσει χρονοδιάγραμμα για τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες».
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστολή του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, στα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής.

24 Μαΐου 2017
Την επιτάχυνση των διαδικασιών της νέας αδειοδότησης τόσο στους τηλεοπτικούς όσο και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ζήτησε μέσω επιστολής του -η δεύτερη κατά σειρά- στο ΕΣΡ ο Νίκος Παππάς. Πιο συγκεκριμένα, ζητά να ενημερωθεί για την γνωμοδότηση της Αρχής σχετικά με τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών και την τιμή εκκίνησής τους βάσει του νόμου 4339/2015, αλλά και το χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης της προκήρυξης του νέου διαγωνισμού μαζί με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.
 
Στο τέλος της επιστολής του, καταλήγει στο ότι η ανταπόκριση από πλευράς του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου είναι «απαραίτητη ώστε να τερματιστεί άμεσα η παράνομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι εκπέμπουν το πρόγραμμά τους χωρίς να καταβάλλουν οικονομικό αντάλλαγμα στο Δημόσιο» κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση για επίσπευση της ανάλογης διαδικασίας και για τις νέες ραδιοφωνικές άδειες.
 
Παράλληλα, διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΡΤ σχετικά με τον επερχόμενο τηλεοπτικό διαγωνισμό. Στην σχετική συνεδρίαση του ΕΣΡ, στην οποία συμμετείχε και ο Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας, βάσει των όσων συζητήθηκαν κατέληξε στο συμπέρασμα πως «το συνολικό πλήθος των αδειών σε όλους τους διαθέσιμους πολυπλέκτες δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 6», ενώ με τις σημερινές τεχνολογίες και την ταυτόχρονη μετάδοση σε SD και HD, σε έναν πολυπλέκτη χωρούν το πολύ δύο κανάλια, επικαλούμενη την σύμβαση που είχαν υπογράψει η Digea με την ΕΕΤΤ.