Υπήρχε (υπάρχει) προσύμφωνο με νέο επενδυτή για τον Galaxy 92;

Υπήρχε (υπάρχει) προσύμφωνο με νέο επενδυτή για τον Galaxy 92;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυτό προκύπτει από τον ισολογισμό του 2015 της εταιρίας «Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές Ακτίνα Α.Ε.» που δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα στο site του ΓΕΜΗ.

30 Μαΐου 2017
Πριν έναν χρόνο περίπου, σας είχαμε αποκαλύψει στο e-tetRadio την πρόθεση των ιδιοκτητών του να πουλήσουν μετά από 27 χρόνια τον Galaxy 92. Και πιο συγκεκριμένα, το ότι βρίσκονταν σε συζητήσεις με τον όμιλο ΑΝΤ1.
 
Βάσει του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού της εταιρείας που τον διαχειρίζεται, ο οποίος συντάχθηκε τον Ιούνιο του 2016, οι ορκωτοί λογιστές αναφέρουν ότι στις 5 Απριλίου του ιδίου έτους, οι νυν μέτοχοι «συνήλθαν σε αυτόκλητη γενική συνέλευση και αποφάσισαν ομόφωνα την σύναψη προσυμφώνου με ενδιαφερόμενο επενδυτή, που θα συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου» προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες εταιρικές εκκρεμότητες. Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση που αφορούσε μια ΑΜΚ δημοσιεύτηκε πέρσι τον Ιούλιο.
 
Επίσης σημειώνεται το ότι απέμενε μόνο η υπογραφή της οριστικής σύμβασης από τις δύο πλευρές, για τη μετοχική είσοδο του νέου επενδυτή και την παραίτηση των παλιών μετόχων από το «δικαίωμα προτίμησης». Κατά τη σύνταξη του ισολογισμού δε, είχε ήδη ολοκληρωθεί από πλευράς επενδυτή η συνολική αποτίμηση του Galaxy 92 από εταιρεία οικονομικών συμβούλων. Ωστόσο επισημαίνεται ότι «το ενδεχόμενο της μη επιτυχούς υλοποίησης της συμφωνίας με το νέο Επενδυτή για τη χρηματοδότηση και χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση ή τη μη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου υποδηλώνει την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας σχετικά με την δυνατότητα ομαλής συνέχισης της δραστηριότητας της Εταιρείας».
 
Ευτυχώς πάντως, ο Galaxy 92 συνεχίζει να λειτουργεί όπως πριν, χωρίς καμία αλλαγή, με το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς -τουλάχιστον βάσει των εγγράφων του ΕΣΡ- από τις ίδιες εγκαταστάσεις, με τους ίδιους παραγωγούς και τις ίδιες μουσικές. Με το ιστορικό μουσικό ραδιόφωνο να βρίσκεται λίγο πάνω από το 3% στις ακροαματικότητες.