Foo Fighters στο Ηρώδειο, ανατριχίλα, once in a lifetime

Foo Fighters στο Ηρώδειο, ανατριχίλα, once in a lifetime
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κοιτώντας τους Foo Fighters από κοντά καταλάβαινες, ένιωθες δηλαδή, γιατί είναι τόσο μεγάλο γκρουπ. Παγκοσμίου επιπέδου. διότι τίποτε δεν είναι τυχαίο, ιδίως στη μουσική που υπάρχει περισσότερη δικαιοσύνη. 

11 Ιουλίου 2017
Και ήμασταν τυχεροί που τους είδαμε live κάτω από αυτές τις συνθήκες, τις καλύτερες που μπορούσαν να γίνουν. Σε έναν μοναδικό και ιστορικό χώρο (Ηρώδειο!) με το γκρουπ εκστασιασμένο που έπαιζε εκεί, σε μία συναυλία once in a lifetime και για τους ίδιους μια κι έκαναν τηλεοπτικό γύρισμα οπότε ήξεραν πως έπρεπε να είναι... τέλειοι. Δεν ήταν μία ακόμα συναυλία για τους Foo Fighters, αλλά ήταν μία από τις (λίγες;) συναυλίες που θα έχουν να τις διηγούνται. Και αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να τους δούμε live, να τους πληρώσει κάποιος... άλλος εννοώ, διότι είναι ακριβό γκρουπ και ανώτερο από τα κυβικά μας (αυτό το τελευταίο πάρτε το όπως θέλετε). 

 
Λοιπόν έχουμε και λέμε: δυόμιση ώρες live, φουλ ηλεκτρικό (ίσως όχι σε maximum ένταση), greatest hits φυσικά αλλά και αρκετά καινούργια κομμάτια που έπαιζαν για πρώτη φορά (το Arrows)! Τυχεροί ήμασταν και σε αυτό. Μια και το τηλεοπτικό θα προβληθεί το φθινόπωρο στην Αμερική φρόντισαν κι έπαιξαν νέα τραγούδια ως ptromo του επερχόμενου άλμπουμ τους - «Concrete And Gold», 15 Σεπτέμβρη. Το set list το βλέπετε εδώ παρακάτω, highlights της βραδιάς το Run, το Everlong, το My Hero και πολλά ακόμα.  Χώρια που ήταν ένα γκρουπ σε παράκρουση, έπαιζε και διασκέδαζε μαζί μας, τις διασκευές να ακούγατε μόνο...



Και ο χαμογελαστός Dave Grohl μοναδικός όπως πάντα, ένας αληθινός σκαπανέας της μουσικής. Κάνουν κι ένα μεγάλο διάλειμμα τώρα από την περιοδεία τους, παίζουν στις 19 Αυγούστου ξανά στην Ιαπωνία, ώρα για διακοπές, οπότε ένας λόγος παραπάνω για να στήσουν γιορτή χθες.  

 
Κατά τ' άλλα, δεν πρέπει να έχουμε δει ξανά συναυλία με τέτοια ασφάλεια. Ελεγχος σε ταυτότητες και σε στυλ αεροδρομίου για μεταλλικά αντικείμενα, κανείς δεν προσέγγιζε το μνημείο, έλεγχος σε εισιτήρια από κάτω στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απαγορεύονταν οι τσάντες κ.ο.κ. Κάποια στιγμή η ουρά έφτανε μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης, μεγάλη ταλαιπωρία. Χρειαζόσουν μισή ώρα για να μπεις (τουλάχιστον) αλλά ήξερες πως αυτό ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό, οπότε δεν διαμαρτυρόσουν, απλώς έκανες καρτερικά υπομονή. Ήταν φανερό δε πως όσοι ήταν χθες... εκεί ήξεραν γιατί ήταν... εκεί. 

 
Δεν θα μπω τώρα στη συζήτηση περί χώρων ακατάλληλων για κάποιο είδος συναυλίας. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα όπως οι Foo Fighters. Ακούω τις απόψεις περί ασέβειας για το Ηρώδειο, τις δέχομαι, αλλά διαφωνώ. Θα υπάρχουν αντιδράσεις πάντως, είναι σίγουρο. 

 
Ηταν η συναυλία του καλοκαιριού. Όλες οι πριν και όλες που θα ακολουθήσουν μετά, βρίσκονται πια ένα level παρακάτω, ακόμα και αν το δούμε σε επίπεδο συμβολισμών. Τι να λέμε τώρα... 

Φωτογραφίες: Μάριος Βαλασόπουλος