Βήμα 99.5: Το «αποπαίδι» της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη

Βήμα 99.5: Το «αποπαίδι» της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ραδιόφωνο του Συγκροτήματος συνεχίζει να υπολειτουργεί, τη στιγμή που τα υπόλοιπα μέσα του περνούν σταδιακά στη «νέα εποχή».

04 Σεπτεμβρίου 2017
Τόσο το Βήμα όσο και τα Νέα έκαναν ήδη το restart τους, υπό τη διαχείριση πλέον της Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το ίδιο και το in.gr, που καθυστέρησε μεν αλλά επανήλθε με συνεχείς αναρτήσεις. Κι όλα μαζί συστεγάζονται στα νέα τους γραφεία, στη Λεωφόρο Συγγρού 340. Όλα εκτός από ένα - το ραδιοφωνικό τους σταθμό.
Ουσιαστικά το μόνο που συνδέει το Βήμα 99.5 με τον παλιό ΔΟΛ είναι το όνομα του Βήματος και το ότι συνεχίζει να εκπέμπει από τη Μιχαλακοπούλου. Εκεί όπου έχει ξεμείνει μόνο του, με αποτέλεσμα να είναι αποξενωμένο πλήρως.
Σαν να μην έφτανε αυτό, δέχτηκε και επίθεση από αναρχική ομάδα - όπως κατήγγειλε η ΕΤΕΡ, στο κτίριο βρίσκονταν μόνο οι τεχνικοί του σταθμού και οι σεκιούριτι. Ενώ σήμερα το πρωί, έκανε έφοδο στο σταθμό και η Επιθεώρηση Εργασίας (ΕΔΩ) κι ευτυχώς δηλαδή μήπως και δοθεί μία λύση. Τους έχουν απλήρωτους για μήνες! 
 
Το πρόγραμμα του Βήμα FM, υποτυπώδες. Απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από εργαζόμενους εκτός εφημερίδων του ΔΟΛ, εκφωνητές κυρίως που έγιναν παραγωγοί, μην έχοντας στη διάθεσή τους πολλά μέσα για να δυναμώσουν τον ενημερωτικό του χαρακτήρα ώστε να ανταγωνιστεί τα άλλα ραδιόφωνα του είδους. Ίσα που φτάνει τις 12 ώρες, με κενά τις απογευματινές ώρες και τα βράδια. Την ίδια στιγμή τα -υπό την επιρροή Μαρινάκη- Παραπολιτικά 90.1 του Γιάννη Κουρτάκη, ξεκίνησαν ήδη το νέο τους πρόγραμμα.
 
Το in.gr όπως και ο Βήμα 99.5 ανήκουν σε θυγατρικές του ΔΟΛ. Κι όμως το ενημερωτικό portal συνεχίζει κανονικά, εν αντιθέσει με το σταθμό που φυτοζωεί.
 
Από τότε που ανακηρύχθηκε ως πλειοδότης του ΔΟΛ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι σκέψεις για την αξιοποίηση της συχνότητας ήταν πολλές. Τίποτε όμως, μέχρι τώρα, δεν δείχνει να προχωρά. Καμία ουσιαστική κίνηση από πλευράς της νέας εργοδοσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, σκέφτονται να τον εγκαταλείψουν στην τύχη του διότι. όπως υποστηρίζουν, είναι ακριβός και χρωστάει πολλά. Είναι πρόκληση πάντως: ένας τέτοιου μεγέθους οικονομικός Κροίσος να αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους. Ας τους ξεπληρώσει και μετά ας το κλείσει το μαγαζί αν θέλει. Δικαίωμά του. Κάποιοι λίγοι άνθρωποι είναι, δεν θα χάσει και πολλά από την περιουσία του σε τελική ανάλυση
 
Η φωτογραφία προέρχεται από το site του Βήματος.