Η Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα από τον 105.5 Στο Κόκκινο

Η Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα από τον 105.5 Στο Κόκκινο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως θα έκανε κάθε ραδιόφωνο της Αριστεράς που σέβεται τον εαυτό του, ξεκινά πολυήμερο αφιέρωμα για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του αιώνα που πέρασε.

16 Οκτωβρίου 2017
Από αύριο 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 26 του μηνός, ο 105.5 Στο Κόκκινο μεταφέρει το χρονικό της Οκτωβριανής Επανάστασης στα FM. Αμέσως μετά τα δελτία ειδήσεων, από τις 5 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, οι ηθοποιοί Μάνια Παπαδημητρίου, Αλεξάνδρα Παυλίδου και Όμηρος Πουλάκης αφηγούνται το χρονικό των ημερών σε κείμενα των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής ιστορίας, με τον Αλέξη Βάκη στη μουσική επιμέλεια.
 
Εκτός αυτού, θα υπάρξουν και ξεχωριστά αφιερώματα από τις εκπομπές του Κόκκινου. Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, από κοινού με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, θα παρουσιάσει τρεις ταινίες του Σοβιετικού κινηματογράφου («Η Γη» του Αλεξάντερ Ντοβζένκο, «Ο άνθρωπος με τη κινηματογραφική μηχανή» του Τζίγκα Βερτόφ και «Ο Κύριος Ουέστ στη χώρα των Μπολσεβίκων» του Λεβ Κουλεσόφ), με συνοδεία μουσικής, ενώ θα ακολουθήσει και συζήτηση με θέμα τον Σοβιετικό κινηματογράφο και τις επιδράσεις του στο σήμερα.