Το ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο ζει στην παλαιολιθική εποχή

Το ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο ζει στην παλαιολιθική εποχή
Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπάρχει ένα τραγούδι που είναι παντού Νο 1 σε όλο τον κόσμο, το Rockstar του Post Malone, ενός 19χρονου Τεξανού ράπερ εξαιρετικά ταλαντούχου. Το κομμάτι αξίζει αν με ρωτάτε (που δεν με ρωτάτε, αλλά τέλος πάντων).

30 Οκτωβρίου 2017
Είναι Νο 1 φυσικά και στο streaming, σαρώνει στο Spotify, σπάει τα ρεκόρ και στην Apple Music (έκανε πάνω από 25 εκατομμύρια ακροάσεις σε μία εβδομάδα) αλλά και στις υπόλοιπες μουσικές πλατφόρμες. Βρίσκεται μάλιστα στην κορυφή και του εγχώριου Spotify, εβδομάδες τώρα στο Νο 1, το ακούνε και οι Ελληνες ακροατές με άλλα λόγια. 
 
Το Rockstar του Post Malone λοιπόν βρίσκεται μόλις στο Νο 99 του airplay του ελληνικού ραδιοφώνου, έστω αν και το κομμάτι συμπεριλήφθηκε σχετικά πρόσφατα στις λίστες του Media Inspector (οπότε τα συμπεράσματα ίσως είναι κάπως επισφαλή). Στην Αθήνα ακούγεται πολύ από τον Music 89.2, αρκετά από το Mad Radio 106.2 και μόνο μία φορά την ημέρα από τον Athens DeeJay 95.2, στο chart που παρουσιάζει. Στη Θεσσαλονίκη μόνο ο Zoo 90.8 το μεταδίδει και όχι με ιδιαίτερο φανατισμό, μία φορά κάθε δύο ημέρες.  

Δηλαδή το πιο hot όνομα της παγκόσμιας μουσικής παίζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο σε τέσσερα ραδιόφωνα, τα εξής δύο, τον Music 89.2.
 

Το ελληνικό ραδιόφωνο που ζει σε μία άλλη εποχή, παλαιολιθική, βρίσκεται σε αναντιστοιχία ακόμα και με το (δικό μας) Spotify. Αυτό δείχνει πως είναι σε αναντιστοιχία και με την εγχώρια νεολαία, δεν είναι τυχαίο πως όλο και περισσότεροι νεαροί απομακρύνονται από το ραδιόφωνο. Ειδικά τώρα με τις playlists κάποια παιδιά δεν πρέπει να έχουν συνδεθεί ούτε μία φορά στα FM. Κι επειδή δεν οδηγούν και αυτοκίνητο το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο. Παράδειγμα ο 19χρονος γιος ενός γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού, φαν της μουσικής ο πιτσιρικάς, τριγυρνάει όλη την ημέρα με τα ακουστικά στα αυτιά βάζοντας αποκλειστικά λίστες και ποτέ ραδιόφωνο.  
 
Σαφώς και αποτελεί παγκόσμια τάση η στροφή προς τις μουσικές πλατφόρμες (Tidal, Spotify, Apple, Deezer) και τις playlists αυτών. Ωστόσο στη χώρα μας το ραδιόφωνο με τις απαρχαιωμένες μουσικές που επιλέγει διώχνει τον κόσμο μία ώρα αρχύτερα.