Στη grande γιορτή που έστησε το «Ραδιόφωνο 24/7» (φωτογραφίες)

Στη grande γιορτή που έστησε το «Ραδιόφωνο 24/7» (φωτογραφίες)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα καινούργιο ραδιόφωνο έχει βγει στον αέρα της πόλης όπως ξέρετε πολύ καλά και προχθές βράδυ έκανε την επίσημη παρουσίασή του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

01 Νοεμβρίου 2017
Είναι το «Ραδιόφωνο 24/7» στους 88.6 που λειτουργεί εδώ και κάποιους μήνες και ανήκει, ιδιοκτησιακά, στην 24 Media του Δημήτρη Μάρη. Χρειαζότανε ένα ακόμα ειδησεογραφικό ραδιόφωνο στην Αττική, ίσως ρωτήσει κάπως καχύποπτα κάποιος, αλλά η απάντηση είναι αναφανδόν «ναι». Ενα ραδιόφωνο με αριστερό εν γένει προσανατολισμό (αλλά όχι μόνο μια και ακούγονται όλες οι φωνές), αληθινό καταφύγιο για ακροατές που δεν μπορούν άλλο να βομβαρδίζονται από φανατισμένα δεξιά ερτζιανά όπως ο Σκάι 100.3 ή ακροκεντρώα -ακόμα πιο δεξιά δηλαδή- όπως ο Αθήνα 9.84 και το Βήμα 99.5 (αυτό το τελευταίο πρόλαβε και το έκλεισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης). 


Μυρτώ Κοντοβά, Οδυσσέας Ιωάννου, Φοίβος Δεληβοριάς.


Και ξέρετε τι μου άρεσε περισσότερο απ' όλα στην εκδήλωση αυτή: δεν ήταν μία γιορτή του «Ραδιόφωνο 24/7» αλλά μία γιορτή του ραδιοφώνου συνολικά. Μία αποθέωση του αγαπημένου μας μέσου, μία κατάθεση αγάπης. 

Κόσμος και κοσμάκης μαζεύτηκε στο Νιάρχος τη Δευτέρα. Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι αλλά και ακροατές του σταθμού. Η εκδήλωση ήταν grande αλλά και ταπεινή ταυτόχρονα, δίχως υπερβολές, λιτή, όπως και τα τραγούδια που έπαιξαν ακουστικά οι καλεσμένοι καλλιτέχνες. Από τη Μποφίλιου και τον Θέμη Καραμουρατίδη στον Μίλτο Πασχαλίδη και την Ελεονόρα Ζουγανέλη και από τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη Γιώτα Νέγκα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και άλλους. Μουσική πανδαισία. 

Εκεί και πλήθος υπουργών, Παππάς, Σταθάκης, Κονιόρδου, Σπίρτζης, Βασιλειάδης, Πετρόπουλος και άλλοι, το μισό υπουργικό συμβούλιο. Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβαν ο Κώστας Αρβανίτης, η Γιώτα Μιχαλοπούλου, η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και η Μυρτώ Κοντοβά. Ο Κώστας που είναι και διευθυντής των ραδιοφώνων της 24 Media συνολικά (στον όμιλο ανήκει και το Sport24 103.3) αναφέρθηκε βασικά στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα του «Ραδιόφωνο 24/7», τα πρωινά. Η Γιώτα Μιχαλοπούλου παρουσιάζει καθημερινά το (πλήρες) μεσημεριανό μαγκαζίνο του σταθμού. Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου έχει αναλάβει και παρουσίασε στην εκδήλωση το, τρόπον τινά, μουσικό «Ραδιόφωνο 24/7», από το απόγευμα και μετά, μία αναβίωση του παλιού, καλού, «Μελωδία FM».

Φώτης Κουβέλης, Τραϊανός Χατζηδημητρίου, Τάσος Πετρόπουλος, Εφη Αχτσιόγλου. 

Ενδεικτικά μερικές εκπομπές που μπορείτε να ακούσετε στο «Ραδιόφωνο 24/7» (το πλήρες πρόγραμμά του ΕΔΩ). «Η φυλή των φίλων» με τον Κώστα Αρβανίτη, πρωινά 7 με 10. Δημήτρης Μανιάτης τα μεσημέρια, 1 με 2. Μαργαρίτα Μυτιληναίου 4 με 5, Κλεφτόγιαννη-Λαμπρίδη (πολιτισμός) 5 με 6 και Οδυσσέας Ιωάννου στη γνωστή ώρα 6 με 8. Τα Σαββατοκύριακα ξεχωρίζουν οι Δημήτρης Σούλτας (8-10 πρωί), Μυρτώ-fucking-Κοντοβά (11 με 12), Ηλίας Μπενέτος (4 με 6) και Χρήστος Καρυώτης (8 με 10 βράδυ). Αξίζει το «Ραδιόφωνο 24/7», είναι μία ήρεμη φωνή που έπρεπε να υπάρχει στα FM της Αττικής. Σωστός λόγος, μέτρο και καλές μουσικές. 



Γιώτα Μιχαλοπούλου.



Κώστας Αρβανίτης.


Στέλιος Κούλογλου, Φωτεινή Λαμπρίδη. 



Κώστας Αρβανίτης, Λυδία Κονιόρδου, Γιώργος Σταθάκης, Βούλα Κεχαγιά, Μανόλης Κοττάκης. 



Μαργαρίτα Μάτσα, Κώστας Αρβανίτης, Ειρήνη Πορτάλιου.




Ελεονόρα Ζουγανέλη, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα




Νίκος Παππάς, Δημήτρης Μάρης, Τζόνι Καλημέρης.





Θέμης Καραμουρατίδης, Νατάσσα Μποφίλιου.



Βασίλης Παπακωνσταντίνου 
 
(Φωτογραφίες: NDPPhoto)