Παράταση της διαβούλευσης για τις νέες άδειες ζητούν οι ιδιοκτήτες ραδιοφώνων

Παράταση της διαβούλευσης για τις νέες άδειες ζητούν οι ιδιοκτήτες ραδιοφώνων
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ζητούν να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Πρωτοχρονιά.

06 Δεκεμβρίου 2017
Επιστολή στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά απέστειλε η ΕΙΙΡΑ, στην οποία διαφωνεί με την διάρκεια της διαβούλευσης για τις νέες ραδιοφωνικές άδειες, καθώς εκείνη λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου. «Το υπό κρίση σχέδιο νόμου αφορά σε τομέα που άπτεται της άσκησης θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων, αλλάζει δε ουσιωδώς το πλαίσιο λειτουργίας της ιδιωτικής ραδιοφωνίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζουν
 
 Σύμφωνα με τη ρητή διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν. 4048/2012 «Ρυθμιστική Διακυβέρνηση: Αρχές, Διαδικασίες και Μέσα Καλής Νομοθέτησης», η διαβούλευση επί των νομοσχεδίων ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις, οι οποίες μπορούν να λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα: α) Η πρώτη φάση της διαβούλευσης διαρκεί τουλάχιστον δύο (2) εβδομάδες. Αντικείμενο της διαβούλευσης είναι η ενημέρωση και η παροχή δυνατότητας σχολιασμού σχετικά με το στόχο και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της σχεδιαζόμενης ρύθμισης, οι εναλλακτικές επιλογές, το κόστος, τα οφέλη και οι διακινδυνεύσεις που ενδέχεται να προκύψουν από αυτήν. β) Η δεύτερη φάση διαρκεί τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες. Κατά τη δεύτερη φάση της διαβούλευσης αναρτάται στο δικτυακό τόπο προσχέδιο των διατάξεων του νομοσχεδίου και παρέχεται η δυνατότητα κατ` άρθρον σχολιασμού.  Στην περίπτωση κατά την οποία υπάρχει έτοιμο σχέδιο διατάξεων, η πρώτη φάση παραλείπεται με πρωτοβουλία του οικείου Υπουργού και η δεύτερη φάση επιμηκύνεται κατά μία εβδομάδα.
 Σύμφωνα με τα παραπάνω και υπό την εκδοχή της εφαρμογής του τελευταίου εδαφίου της προαναφερθείσας διάταξης (παράλειψη της πρώτης φάσης), ο χρόνος της διαβούλευσης θα έπρεπε να οριστεί σε τουλάχιστον τέσσερις (4) εβδομάδες (και όχι σε μία) από την ημερομηνία ανάρτησης του νομοσχεδίου και η διαβούλευση να ολοκληρωθεί την 1.1.2018.