Στα χαρακώματα, «τρώγονται» μεταξύ τους οι μουσικοί

Στα χαρακώματα, «τρώγονται» μεταξύ τους οι μουσικοί
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκονται τα Σωματεία των Δημιουργών (συνθετών και στιχουργών), οι μεν κατηγορούν τους δε και τούμπαλιν. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς βάζει ευθέως στο κάδρο και τους ιδιοκτήτες της ΑΕΠΙ, τον Πέτρο και Δημήτρη Ξανθόπουλο.

13 Δεκεμβρίου 2017
Τέσσερα είναι τα Σωματεία που έχουν συστήσει οι καλλιτέχνες, από τη μία βρίσκονται τα ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ και από την άλλη τα ΑΣΜΑ και ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Κάποια στιγμή υπήρξε σύμπνοια μεταξύ τους, είχαμε κατάπαυση πυρός, αλλά γρήγορα ξαναβρέθηκαν στα χαρακώματα. Ο πόλεμος είναι και φανερός και υπόγειος ταυτόχρονα. Ένας πόλεμος που μόνο κακό κάνει και στις δύο πλευρές.
 
Από χθες λοιπόν το ΑΣΜΑ κατηγορεί ευθέως το ΜΕΤΡΟΝ και το ΣΩΜΣΕ για συμπόρευση με τη διοίκηση της ΑΕΠΙ. Αφορμή ένα mail που έστειλαν τα δύο αυτά σωματεία στα μέλη τους, mail που εστάλη από το προσωπικό mail του Γενικού Διευθυντή της ΑΕΠΙ. «Συνάδελφοι», γράφει το ΑΣΜΑ στην ανακοίνωσή του, «η ανακοίνωση των σωματείων ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ που λάβατε, αποστέλλεται, όχι από το τμήμα μελών ούτε από τα μέιλ των σωματείων αλλά από το μέιλ της διοίκησης (General Manager Department <[email protected]) δηλαδή του Πέτρου και του Δημήτρη Ξανθόπουλου. Αποκαλύπτεται επιτέλους ποιος τη διακινεί και ποιον ευνοεί».
 
Το ΑΣΜΑ θεωρεί πως το «MOU» (τι λέξη και αυτή; μνημόνιο κι εδώ... ) που διακινείται ανάμεσα στους Δημιουργούς προς υπογραφή, είναι ένα επίπλαστο σχέδιο εξυγίανσης που προτείνεται από τους Ξανθόπουλους και τα ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ, «δεν εξασφαλίζει τη χωρίς αντάλλαγμα και χωρίς μελλοντική υπαναχώρηση, αποχώρηση των Ξανθόπουλων». Και ρωτούν: «Ποιος θα αναλάβει τα χρέη των μετόχων (140 εκατομμύρια) για τα επόμενα 20 χρόνια; Ποιον εξυπηρετεί το να δώσουμε χρόνο σε ένα ανεφάρμοστο σχέδιο;».
Την Τρίτη το μεσημέρι στη 1μμ το ΑΣΜΑ καλεί σε συγκέντρωση τους Δημιουργούς με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου συλλογικού φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων που θα αντικαταστήσει την ΑΕΠΙ
 
Εμείς πάντως που είμαστε απ΄ έξω, παρακολουθούμε μάλλον με έκπληξη αυτόν τον αλληλοσπαραγμό. Όχι πως δεν συμβαίνουν τα ίδια παντού βέβαια (και στους δημοσιογράφους εννοείται πολύ περισσότερο!). Ειρήνη υμίν