Πέντε εκατομμύρια ευρώ για συνθέτες και στιχουργούς (να κάνουν Χριστούγεννα οι άνθρωποι)

Πέντε εκατομμύρια ευρώ για συνθέτες και στιχουργούς (να κάνουν Χριστούγεννα οι άνθρωποι)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή μετά από εισήγηση του (πρώην υπουργού Πολιτισμού) Νίκου Ξυδάκη, αποδεσμεύονται 5 εκατομμύρια ευρώ από τα χρωστούμενα της ΑΕΠΙ προς το Δημόσιο ώστε να πληρωθούν οι Δημιουργοί, συνθέτες και στιχουργοί.

22 Δεκεμβρίου 2017
«Η επίτροπος κυρία Μαρία Βλάχου θα διανείμει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, από χρήματα που δεσμεύτηκαν εξαιτίας των οφειλών της εταιρείας προς το Δημόσιο» γράφει στην ανακοίνωσή του το σωματείο ΑΣΜΑ 450+. «Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση επιστρέφει στους δημιουργούς τα ποσά που εισπράχθηκαν για λογαριασμό τους, τους ανήκουν, αλλά μπήκαν κι αυτά στη μαύρη τρύπα της κακοδιαχείρισης των ιδιοκτητών της εταιρείας». 
 
Το καλό της υπόθεσης είναι πως σε αυτά τα χρήματα δεν θα μπορούν να βάλουν χέρι άλλοι πιστωτές της ΑΕΠΙ. Η τροπολογία γράφει σχετικά: «Τα προς διανομή ποσά, δεδομένου ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διανομή πνευματικών δικαιωμάτων σε δικαιούχους, δεν θα πρέπει να είναι δεκτικά κατάσχεσης».
 
Το ΑΣΜΑ 450+ συγχαίρει την κυβέρνηση που «άκουσε τα αιτήματα και την αγωνία των Ελλήνων και Ελληνίδων δημιουργών, οι οποίοι είναι απλήρωτοι, εξαιτίας της διοίκησης που παραμένει στη θέση της και επιμένει ακόμα και σήμερα, να αξιοποιεί τα όποια έσοδα από τα δικαιώματά μας, για τα λειτουργικά της έξοδα και τις συνδεδεμένες της εταιρείες».