Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2017 #2

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2017 #2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα στο ραδιόφωνο, την χρονιά που φεύγει, όπως τα καταγράψαμε στο e-tetRadio.

29 Δεκεμβρίου 2017
#1

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
 
- Ανακλήθηκε η απόλυση της δημοσιογράφου του 105.5 Στο Κόκκινο, έπειτα από τον σάλο και τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν.
 
- Ραδιομαραθώνιος από όλα τα προγράμματα της ΕΡΑ για την στήριξη του έργου της Unicef, σε συνεργασία με ιδιωτικά ραδιόφωνα από την Αθήνα και την περιφέρεια.
 
- Τους ηθοποιούς Κατερίνα Γερονικολού και Ορφέα Παπαδόπουλο επιστράτευσε ο Alpha 98.9 για το απογευματινό του πρόγραμμα (7 με 8), αντί του δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης που έπαιζε εκείνη την ώρα.
 
- Ο Χρήστος Βασιλόπουλος εντάσσεται -και αυτός- στο δυναμικό του νέου ενημερωτικού ραδιοφώνου της 24 Media στους 88.6, βγάζοντας στα ερτζιανά την «Μηχανή του Χρόνου». Παράλληλα ο σταθμός κλείνει συνεργασία με το Ράδιο 1 102.5 του Βόλου.
 
- Πρωινή εκπομπή αποκτά μετά από έναν χρόνο το Mad Radio 106.2, με την Ιλένια Williams και τον Θανάση Πασσά να αναλαμβάνουν το 7 με 10. 
 
- Συμφωνία και με τον Φοίβο Καρζή για εκπομπές στο Θέμα 104.6, με τους ιθύνοντές του να μεταθέτουν την πρεμιέρα του για τον Μάιο.
 
- Κλείνει το μοναδικό metal ραδιόφωνο που απέμεινε στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τον 1065 Rock Xtreme, ο οποίος λειτουργούσε από την ομάδα του 1055 Rock.
 
- Κινηματογραφικό φεστιβάλ από τον Εν Λευκώ 87.7 στον Δαναό, το Ιντεάλ και σε πολλές ακόμα περιοχές της Αθήνας, για μια ολόκληρη εβδομάδα.
 
- Τέλος τόσο από τη διεύθυνση όσο και από το πρόγραμμα του Alpha 98.9 ο Σπύρος Χαριτάτος.
 
- Στον Δρόμο 89.8 ξεκινά εκπομπές ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ο ένας εκ των «Καμμένων στο Ζέσταμα», σόλο πλέον χωρίς τον Μάνο Σπανόπουλο που παρέμεινε στον Σπορ FM 94.6.
 
- Την αφαίρεση της βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας του Nostos 100.6 αποφάσισε το ΕΣΡ, έπειτα από την σχετική καταγγελία που έγινε στην Ανεξάρτητη Αρχή.
 
- Επιστρέφει στη διεύθυνση του Sfera 102.2 και του Derti 98.6 ο Νίκος Νικολακόπουλος, ο οποίος αποχώρησε από το αντίστοιχο πόστο που είχε στον Ελληνικό 93.2.
 
- Λανσάρεται το «Sport24 Ηπείρου 100.7», ο νέος συνεργάτης του Sport24 103.3 στην περιοχή των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής.


ΜΑΪΟΣ
 
- Εγκαίνια για τις νέες εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Εκκλησίας 91.2 σε κτίριο που παραχωρήθηκε ως δωρεά στην μητρόπολη.
 
- Στα «μαχαίρια» το Metropolis 95.5 της Θεσσαλονίκης με τον Ολυμπιακό, με εκατέρωθεν κατηγορίες λόγω μιας συνέντευξης που έδωσε παίκτης του Πλατανιά στον σταθμό, καταγγέλλοντας περιστατικά βίας από τους Πειραιώτες.
 
- Εκτοξεύεται στις ακροαματικότητες ο Sfera 102.2 λόγω ενός παιχνιδιού που έδινε χρήματα σε όσους απαντούσαν ότι ακούν τον σταθμό. Κάτι που ξεσηκώνει αντιδράσεις στις τάξεις των ιδιοκτητών αλλά και των αρμόδιων στελεχών της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να αλλάξει μορφή. Στον ίδιο δρόμο και ο Hit 88.9, που αυξάνει κατά πολύ την ακροαματικότητά του με παρεμφερές παιχνίδι.
 
- Ξεκινά εκπομπές στον Επικοινωνία 94 ο Αντώνης Καλκαβούρας, από το αθλητικό τμήμα του Mega, αναλαμβάνοντας την (μοναδική) αθλητική εκπομπή του ραδιοσταθμού.
 
- Ο Γιάννης Βασιλόπουλος, προερχόμενος από το Love 97.5 και τον Real 97.8, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Ελληνικού 93.2 αντί του αποχωρήσαντα Νίκου Νικολακόπουλου.
 
- Το Sport24 103.3 ξεπερνά για πρώτη φορά στα αστάθμιστα δείγματα τον άμεσο ανταγωνιστή του, Σπορ FM 94.6. Την ίδια στιγμή στο αθλητικό ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Αλαφούζος αυξάνει την συμμετοχή του που πλέον ανέρχεται σε 87,09%.
 
- Βγαίνει στον αέρα το Ραδιόφωνο 24/7 88.6, ο ειδησεογραφικός ραδιοσταθμός της 24 Media. Με επικεφαλής τον Κώστα Αρβανίτη, το πρόγραμμά του απαρτίζουν πρόσωπα όπως ο Χρήστος Παπαμιχάλης, ο Δημήτρης Μανιάτης και πολλοί παραγωγοί από τον 105.5 Στο Κόκκινο. Μια εβδομάδα αργότερα ξεκινά τη λειτουργία του και το Ραδιόφωνο 24/7 Θεσσαλονίκης στους 91.4.
 
- Κινητοποιήσεις στον 105.5 Στο Κόκκινο λόγω οφειλών της ιδιοκτησίας στους εργαζόμενους, η καθυστέρηση στη μισθοδοσία έφτανε μέχρι και τους δύο μήνες.
 
- Προσύμφωνο με νέο επενδυτή υπέγραψαν οι ιδιοκτήτες του Galaxy 92 προκειμένου να συμμετάσχει και εκείνος στο μετοχικό σχήμα του ραδιοσταθμού, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2015 της «Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές Ακτίνα Α.Ε.».
 
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γίνεται ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, καταθέτοντας προσφορά 23 εκατομμυρίων ευρώ στον πλειστηριασμό που έγινε από τις τράπεζες για τους τίτλους και τις συμμετοχές του.


ΙΟΥΝΙΟΣ
 
- Την παραχώρηση της συχνότητας 104.3 στο Χριστιανισμός FM αποφάσισε το ΕΣΡ, έπειτα από πιέσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο δικαίωσε την προσφυγή του ραδιοφώνου των Πεντηκοστιανών.
 
- Επιστροφή στο ραδιόφωνο για τον Γιώργο Τσάμπρα, ξεκινώντας εκπομπές στον 105.5 Στο Κόκκινο έπειτα από μακρά θητεία στην ΕΡΤ και τη ΝΕΡΙΤ.
 
- «Μεταγραφών» συνέχεια στο νεοσύστατο Ραδιόφωνο 24/7 88.6. Ο Σπύρος Σεραφείμ, η Ελένη Γιαννοπούλου και ο Ιλάν Σολομών είναι τα νέα πρόσωπα στο πρόγραμμά του.
 
- Προσθήκες και ανακατατάξεις στον Alpha 98.9, μετά την αποχώρηση του Σπύρου Χαριτάτου. Γιώργος Σμυρνής, Λώρα Ιωάννου, Ευαγγελία Τσικρίκα, Έφη Αλεβίζου, Βαγγέλης Δουράκης, Χάρης Ντιγριντάκης και Τάκης Πουρναράκης ξεκινούν εκπομπές, στην πλειοψηφία τους δημοσιογράφοι της τηλεόρασης του Alpha.
 
- Ξανά στα ερτζιανά της Αθήνας, έπειτα από απουσία πολλών ετών ο Γιώργος Πολυχρονίου, με μια δίωρη καθημερινή εκπομπή στο Nostos 100.6.
 
- Αλλαγή «φρουράς» στους 107.7 της Θεσσαλονίκης. Μετά από 5 χρόνια λειτουργίας με το «εναλλακτικό» του προφίλ, ο Sunshine αποχαιρετά τα FM και δίνει τη θέση του στον Μήνυμα 107.7, με ελληνική έντεχνη μουσική.
 
- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον 105.5 Στο Κόκκινο. Οι εργαζόμενοί του παραμένουν απλήρωτοι και καταγγέλλουν την ιδιοκτησία του για έλλειψη σχεδίου βιωσιμότητας για τον σταθμό.
 
- Κόντρα μεταξύ της Bari-Focus και του Αντώνη Κανάκη, ιδιοκτήτη του Imagine 89.7 και του Fly 104. Ο τελευταίος μέσα από κείμενό του κατηγορεί την εταιρεία για κενά και αναξιοπιστία στις έρευνές της, με την Bari-Focus να απαντά με εξώδικο.
 
- Θέμα με τις πληρωμές και στον Music 89.2, οι εργαζόμενοι τόσο εκεί όσο και στα υπόλοιπα μέσα του ομίλου Ρέστη μετρούν ως και δύο μήνες απλήρωτοι.
 
- Φεύγει από τη ζωή η Νανά Καραγιάννη. Η -μεταξύ άλλων- παραγωγός του Kiss 92.9 επί σειρά ετών αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας, λόγω της νευρικής ανορεξίας που την ταλαιπωρούσε.