Νο 1 στο ελληνικό Spotify, Νο 1000 (και ούτε καν) στο ελληνικό ραδιόφωνο

Νο 1 στο ελληνικό Spotify, Νο 1000 (και ούτε καν) στο ελληνικό ραδιόφωνο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Προφανώς οι Ελληνες ακροατές μουσικής είναι πιο ενημερωμένοι και πιο μέσα στην εποχή τους από τους διευθυντές των ραδιοφώνων (που φτιάχνουν τις playlist), πιθανότατα και από τους... ευνουχισμένους παραγωγούς.

26 Ιανουαρίου 2018
Δεν δικαιολογείται αλλιώς, το God's Plan του Drake που είναι στην κορυφή του Spotify να μην βρίσκεται ούτε καν στη χιλιάδα του airplay στα εγχώρια ραδιόφωνα. Δηλαδή το (ολοκαίνουργιο!) τραγούδι που αναζητά περισσότερο να ακούσει ο Ελληνας φαν της μουσικής δεν πρόκειται να το ακούσει στους ραδιοσταθμούς της χώρας. Πάσα εξήγηση δεκτή γιατί γίνεται αυτό, διότι εμείς δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε. Ελλειψη αντανακλαστικών, φόβος για το καινούργιο, αδιαφορία, κάτι άλλο;

Αν και στην περίπτωση του Drake για να είμαστε ειλικρινείς υπάρχει μία σοβαρή δικαιολογία, ότι είναι φρέσκο κομμάτι οπότε μοιάζει φύσει αδύνατον να ανέβει ψηλά, τόσο γρήγορα. Θέλετε να σας πούμε λοιπόν πόσο ακούγονται (σήμερα) στα FM και τα υπόλοιπα τραγούδια του (σημερινού) Top 5 του ελληνικού Spotify; Το Rock Star του Post Malone (Νο 2) είναι στο Νο 40 του airplay, το Him & I από G-Easy (Νο 3) είναι στο Νο 33, το River του Eminem (Νο 4) στο Νο 60 και το IDFAG της  Dua Lipa (Νο 5), μίας τραγουδίστριας (με καταγωγή από την Αλβανία το κορίτσι) που σαρώνει παγκοσμίως -και δικαίως!- στο ελληνικό ραδιόφωνο βρίσκεται στο Νο 224. Χαίρε βάθος αμέτρητο.
 
Αυτή η αναντιστοιχία, ειλικρινά, μας ξεπερνάει. 


update
Μόλις μας διάβασε ο Γιάννης Βασιλόπουλος (Ελληνικός 93.2 και μουσική επιμέλεια του Real FM) μας έστειλε το playlist που έχει ετοιμάσει στον ενημερωτικό και όχι μουσικό ραδιοσταθμό ασφαλώς, Real 97.8. Εκεί λοιπόν το κομμάτι του Drake  είναι πρώτο-πρώτο για την επόμενη ώρα!