Η κρητική μουσική κερδίζει το ροκ στα αθηναϊκά FM

Η κρητική μουσική κερδίζει το ροκ στα αθηναϊκά FM
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι η «ήρεμη δύναμη» στα ερτζιανά της πόλης, η Κρήτη. Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά τρεις οι ραδιοσταθμοί που παίζουν κρητικά τραγούδια και, μάλιστα, όλο το 24ωρο. 

13 Απριλίου 2018
Δεν συμμετέχουν στις μετρήσεις της Bari-Focus, ούτε ανήκουν σε κάποιον από τους μεγάλους ομίλους που πρωταγωνιστούν στην μιντιακή επικαιρότητα. Δεν ανήκουν καν στους «νόμιμους» σταθμούς. Κι όμως έχουν καταφέρει να είναι μια από τις σταθερές αξίες στα FM της Αθήνας, όντας οι μόνοι εκφραστές της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής στην πόλη, μαζί -εννοείται- με το θρυλικό Ράδιο Μπλάκμαν 103.1.
 
Τα κρητικά ραδιόφωνα που ακούγονται είναι τρία, το τελευταίο βγήκε στον αέρα πριν μόλις λίγους μήνες. Στην αρχή της μπάντας (87.5), στο τέλος της (108) και ενδιάμεσα (91.4). Ενώ τα ροκ είναι μόλις δύο, Red 96.3 και Rock FM 96.9 (άντε και ο Atlantis 105.2 που έγινε ξανά ροκ λίγο πριν το Πάσχα). Τι να σου κάνει η ηλεκτρική κιθάρα απέναντι στην κρητική λύρα
 

ΚΡΗΤΗ FM 87.5
Από τους πιο «παλιούς» σταθμούς, μέχρι την «ραδιοσφαγή» του 2001 εξέπεμπε από τους 103.4. Με γεμάτο πρόγραμμα τόσο από την Αθήνα όσο και από ραδιόφωνα της Κρήτης.


 
ΛΥΡΑ FM 91.4
Παλιότερα εξέπεμπε ως «Κρητική Ραδιοφωνία Αττικής», σταθερά στους 91.4 για παραπάνω από 10 χρόνια. Και εκείνος με πλήρες κι αναβαθμισμένο πρόγραμμα, ειδικά μετά τη μετονομασία του.


ΔΙΑΣ FM 108.0
Ο πιο νέος της παρέας, στη θέση του παλιού Ηχόραμα FM. Πιο «non stop» από τους δύο προηγούμενους, εμπλουτίζεται σιγά σιγά με κάποιες εκπομπές.