Το top όνομα στις ακροαματικότητες του Μελωδία 99,2 αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του: Οδυσσέας Ιωάννου. Στο απογευματινό του δίωρο, 6 με 8, ο σταθμός παρουσιάζει τις πιο υψηλές ακροαματικότητες. Όχι σε απόλυτο αριθμό ακροατών, όσο σε ποσοστά. Λογικό και αναμενόμενο: 1ον, διότι οι περισσότεροι ακροατές παρατηρούνται στις πρωινές ώρες που αποτελούν και το prime time των ερτζιανών (το λογικό που λέγαμε) και, 2ον, διότι στα μουσικά ραδιόφωνα τα ποσοστά ανεβαίνουν το απόγευμα (το αναμενόμενο).
Κατά τ' άλλα: Διονυσία Μπάκα, Δέσποινα Μαυρογένη και Σοφία Φατούρου μοιάζουν σαν να συντονίζονται τα πρωινά. Σταθερός ο αριθμός των ακροατών τους, σταθερά και τα ποσοστά. Όχι πως και η συνέχεια είναι διαφορετική δηλαδή. Το επίπεδο των ακροατών (ποσοτικό αλλά, πιστεύω, και ποιοτικό) παραμένει σταθερό (και υψηλό). Ακόμα και μετά τον Ιωάννου, στις βραδινές ώρες, τότε που έχουν εκπομπές η Τασούλα Επτακοίλη (8-10) και ο Φώντας Ραράκος (10-12), τα ποσοστά παραμένουν υψηλά έστω κι αν μειώνεται ο αριθμός των ακροατών. Αλλά το έχουμε πει κι άλλες φορές στην έρευνα αυτή. Είναι κάτι που συμβαίνει στο ραδιόφωνο.
Από τα μεσάνυχτα και μετά πάντως επικρατεί μία πτωτική τάση στις ακροαματικότητές του. Περίεργο θα έλεγα. Νόμιζα πως ο Μελωδία τίς νύχτες θα ήταν κάπως πιο ψηλά... |