Την εμμονή με τα ριάλιτι μπορεί να την πληρώσουν ακριβά ΣΚΑΪ και ΑΝΤ-1

Την εμμονή με τα ριάλιτι μπορεί να την πληρώσουν ακριβά ΣΚΑΪ και ΑΝΤ-1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι σαφές πλέον, ΣΚΑΪ και ΑΝΤ-1 έχουν βαλθεί να μας στείλουν αδιάβαστους προσφέροντας ριάλιτι κάθε είδους. Και όλα σε δόσεις υπερβολικές…

20 Μαΐου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Έτσι πρώτα δοκίμασαν τα ριάλιτι επιβίωσης: «Νομάδες» («Nomads») ο ΑΝΤ-1, «Survivor», που συνεχίζεται, ο ΣΚΑΪ. Μετά το έριξαν στα δήθεν… ερωτικά ριάλιτι: πιο σοφτ μεσημεριανό ο ΣΚΑΪ με το «Power of Love», κάπως πιο σκληρό ο ΑΝΤ-1 στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης (prime time) με το  «Game of Love».  Και τα δύο συνεχίζονται το πρώτο σε καθημερινή βάση το δεύτερο τρεις φορές την εβδομάδα. 

Το Σάββατο που μας πέρασε όμως (19/5) φρόντισαν να δώσουν και ρεσιτάλ με τον… πριγκιπικό γάμο. Με τον δικό του τρόπο ακολούθησε και το STAR το οποίο όμως έχει διαμορφωμένο ήδη ένα τελείως διαφορετικό προφίλ τηλεοπτικού σταθμού. Το κανάλι της Κηφισίας έσπευσε να μεταδώσει το Σάββατο (19/5) αμέσως μετά το γάμο (17.40) και τη σχετική βιογραφική ταινία «Χάρι και Μέγκαν: Ένας παραμυθένιος έρωτας» (Harry and Meghan A Roayal Romance) σε σκηνοθεσία Μενχάζ Χουντά!  Όχι που θα έχανε την ευκαιρία!

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Αμερικανίδα σταρ, Μέγκαν Μαρκλ παντρεύονταν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίντσορ και κυρίως ΑΝΤ-1 και ΣΚΑΪ έδωσαν τα ρέστα τους. Όχι με κάποιες σύντομες, πεντάλεπτες για παράδειγμα μεταδόσεις που θα ήταν υπεραρκετές, αλλά με ζωντανή σύνδεση καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου. Έβγαλαν και σχετικά δελτία Τύπου για τη λεπτό προς λεπτό μετάδοση επί τετράωρο! Και μετά ακολούθησαν γερές δόσεις στα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών.

Γιατί αν δεν βλέπαμε τον γάμο του Χάρι με τη Μέγκαν θα έχανε η Βενετιά βελόνι. Κι αφού δεν έχουμε άλλα θέματα να μας απασχολούν είπαν να μονοπωλήσουν για κάμποσες ώρες τη μικρή μας οθόνη με τον πριγκιπικό γάμο.

Η αλήθεια είναι ότι η τηλεόραση τα χωράει όλα. Κάθε είδους πρόγραμμα. Στο κάτω κάτω αν κάτι δεν σ’ αρέσει πατάς το τηλεκοντρόλ και πας σε άλλο κανάλι ή ακόμα επιλέγεις να κλείσεις το χαζοκούτι και να κάνεις κάτι άλλο. Όπως και να το κάνουμε όμως σε όλα χρειάζεται κι ένα μέτρο. Και τόσο ο ΣΚΑΪ όσο και ο ΑΝΤ-1 φαίνεται αυτήν την τηλεοπτική σεζόν να το έχουν χάσει. Καλό θα είναι να θυμούνται τα στελέχη των δύο καναλιών ότι μπορεί με μεγάλη δυσκολία να πείθουν τηλεθεατές να περάσουν κάποιες ώρες στη συχνότητά τους, αλλά με εξαιρετική ευκολία εξαιτίας λανθασμένων επιλογών και υπερβολικών δόσεων, μπορούν να τους χάσουν. Και τελικά αυτήν την εμμονή με τα κάθε είδους ριάλιτι μπορεί και να την πληρώσουν πολύ ακριβά…