Αλλαγή εταιρίας για τις μετρήσεις ακροαματικότητας

Αλλαγή εταιρίας για τις μετρήσεις ακροαματικότητας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΕΙΙΡΑ αποφάσισε να αντικαταστήσει την 361 RESEARCH SOLUTIONS που είχε αναλάβει τμήμα της καινούργιας μέτρησης.

12 Ιανουαρίου 2019

Οι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων της Αττικής ανέθεσαν τη μέτρηση ακροαματικότητας (μετά από διαγωνισμό) σε δύο εταιρίες, την MRB και την 361 RESEARCH SOLUTIONS αλλά όπως φαίνεται, η δεύτερη βγαίνει πλέον από το παιχνίδι αν και, όπως υποστηρίζει η ίδια, παρέδωσε 100% το έργο που της είχε ανατεθεί. Μένει μόνο η MRB και η ΕΙΙΡΑ θα αναζητήσει τώρα μία άλλη, τρίτη, εταιρία.

Είχαμε γράψει πως η MRB και η 361 RESEARCH SOLUTIONS μοίρασαν τα τηλέφωνα, η πρώτη θα αναλάμβανε τα σταθερά και η δεύτερη τα κινητά. Δεν ισχύει. Και οι δύο εταιρίες, η MRB και όποια άλλη προκύψει, θα μετρούν και κινητά και σταθερά (και οι δύο τους). Το απαιτεί η ΕΙΙΡΑ ώστε τα αποτελέσματα να είναι όσο το δυνατόν πιο έγκυρα και σωστά. Την επεξεργασία των αποτελεσμάτων θα κάνει αποκλειστικά η MRB.

Τη μέτρηση πάντως την κάνει ακόμα η Bari-Focus και θα συνεχίσει για όλο τον Ιανουάριο. Σημειωτέον πως η Bari-Focus απέστειλε επιστολή στην ΕΙΙΡΑ και δηλώνει παρούσα σε περίπτωση που τη χρειαστούν. Προφανώς έχει μετανιώσει που δεν συμμετείχε σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού. Εδωσε και πολύ μεγαλύτερη προσφορά σε σχέση με τις άλλες εταιρίες, πράγμα το οποίο θα ήθελε τώρα να διορθώσει.