Ούτε τη Δευτέρα θα παίζει ο ΣΚΑΪ, νέα απεργία

Ούτε τη Δευτέρα θα παίζει ο ΣΚΑΪ, νέα απεργία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι εργαζόμενοι του καναλιού συνεχίζουν τις ακινητοποιήσεις.

12 Ιανουαρίου 2019

Σήμερα, οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ) πραγματοποιησαν συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ να δουν πως θα αντιδράσουν στις 12 απολύσεις.

Αποφάσισαν λοιπόν κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μέχρι τις 12.00, καθώς και απεργία από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης. Στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα έχουν και νέα Γενική Συνέλευση.

«Επισημαίνουμε, για μία ακόμη φορά, πως είναι απαράδεκτο οι απολύσεις να ανακοινώνονται σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις "χρεωθεί" κανένα διευθυντικό στέλεχος» λένε οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ στο ψήφισμά τους. «Είναι επίσης απαράδεκτο να μην ανακοινώνεται στους απολυμένους συναδέλφους η αιτία της απόλυσής τους. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που θίγουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Ζητούμε τη ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης του σταθμού πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις. Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει η πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας τους σχετικό έγγραφο αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ΜΜΕ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνομιλούμε με τα εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ, όπου ποτέ δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό».