Από την απόλυτη σιγή, δυναμικά στη μάχη του ανταγωνισμού

Από την απόλυτη σιγή, δυναμικά στη μάχη του ανταγωνισμού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τότε που ο Best 92.6 έβγαλε ξανά εκπομπές.

18 Ιανουαρίου 2019

Το επίσημο λανσάρισμα του ραδιοσταθμού ως αυτοδιαχειριζόμενος έγινε στις 10 το πρωί της 18ης Ιανουαρίου του 2016, με την εκπομπή της Μαρίας Παπιδάκη. Στο ίδιο ακριβώς δίωρο που ήταν και πριν την «σιγή» του Best 92.6, στις 9 Νοεμβρίου του 2012, αμέσως μετά το «λουκέτο» στις Εκδόσεις Λυμπέρη.

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο ημερομηνίες μεσολάβησαν πολλά. Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζόμενων, το κατέβασμα του διακόπτη στα παλιά του στούντιο στο Κορωπί, η ανάληψη της διαχείρισής του Best 92.6 από τις τράπεζες, η πτώχευση της «Three Dee A.E.» που τον διαχειριζόταν, η προσωρινή ανάκληση της άδειάς του από το ΕΣΡ και η αίτηση αυτοδιαχείρισης που τον «έσωσε».

Οι 17 εργαζόμενοι του Best 92.6 που πήραν στα χέρια τους τον σταθμό, αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες. Πέρα από τις αρχικές διαφωνίες μεταξύ τους, δεν κατάφεραν να πάρουν και τα μηχανήματα του Best, όπως έγινε με τους εργαζόμενους του Flash 96 και του (πρώην) Nitro 102.5. Όλα, επομένως, ξεκίνησαν από το μηδέν.

Σήμερα, ο Best 92.6 είναι και πάλι στον αέρα, ανανεωμένος, με τους παραγωγούς-ιδιοκτήτες του, σε συνεργασία με τις Αττικές Εκδόσεις που έχουν αναλάβει την εμπορική του εκμετάλλευση. Και με αρκετά καλή ακροαματικότητα για «εναλλακτικό» ραδιόφωνο, γύρω στο 3,5 με 4%.

Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.